İl Müdürü Adıgüzel, şapın il merkezine bağlı Sav Kasabasında görüldüğü ve Hayvan Sağlığı Zabıtası’nın aldığı karar gereği Hayvan Pazarının 16 Mart’ta kapatıldığını vurguladı.
MÜDÜR ADIGÜZEL; “HAYVAN PAZARINI
10 GÜN SÜRE İLE KAPATTIK”

Isparta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Eyüp Adıgüzel, şap hastalığının merkeze bağlı Sav Kasabasında görülmesi üzerine hemen tedbir aldıklarını ve ilgili bölgelerin karantina altına alındığını söyledi. Hayvan girişi çıkışı olmaması ve son derece bulaşıcı olan bu hastalığın yayılmaması için hayvan pazarını kapattıklarını kaydederek; “Şu an şap hastalığı görülen ahırlarda aşılama çalışmaları yapıyoruz. Aşılamalar sonrası hasta hayvanların kısa sürede iyileşmesini ümit ediyor, en geç iki hafta sonra da hayvan pazarının açılacağını tahmin ediyoruz" dedi.
“TEDBİRİ KESİNLİKLE
ELDEN BIRAKMIYORUZ”

İl Müdürü Adıgüzel, Kurban Bayramına uzun bir süre olmasına rağmen bu konudaki tehlikeyi de dikkate alarak Şap Hastalığı ile mücadeleyi son derece yoğun bir şekilde yaptıklarını belirterek; “Şap Hastalığı sadece bir yerleşim biriminde görülmesine rağmen hemen Hayvan Pazarını kapatarak tüm tedbirleri aldık. 10 gün süre ile kapattığımız pazarı kural gereği bu 10 gün süre içinde şap hastalığı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmezse pazarı açacağız. Ancak, gerek şap hastalığının görüldüğü merkezde başka bir bölgede gerekse ilin genelinden bir ihbar söz konusu olursa Pazar kapalı kalmaya devam edecek” dedi.

LPG Fiyatlarına Büyük İndirim Geliyor! LPG Fiyatlarına Büyük İndirim Geliyor!

KAYNAK :MEDYA32