AK Parti Milletvekilleri Osman Zabun ile Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Başkanı Serkan Keskin, “24 Temmuz Basın Bayramı” dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi.

Isparta Belediyesi Kirazlıdere Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltılı programda Milletvekilli ve Belediye Başkanı gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin Basın Bayramını kutladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan

Milletvekili Osman Zabun, Isparta'nın en önemli sorunlarından biri olarak görülen Konya-Isparta, Isparta-Antalya Dereboğazı ve Isparta -Burdur yollarının duble yol haline gelmesi konusundaki son durumu açıkladı.

Milletvekili Osman Zabun’un açıklamaları şöyle:

YAPTIKLARIMIZ KADAR YAPAMADIKLARIMIZ DA OLDU

“Yıllardır zaten gündemimizde olan bir konu. Evet yaptıklarımız var, yapamadıklarımız var. Tamamlamak durumunda olduklarımız var. Malumunuz geçtiğimiz günlerde Ankara’da sayın milletvekilimiz ile birlikte ziyaretler gerçekleştirmiştik. Ziyaretler tabi ki sadece ‘hayırlı olsun’la sınırlı değildi. Maksadımızın temelinde yatan şey her bakanlığımızla Isparta’mızın meseleleri ile ilgili konularla ilgili istişare etmek ve gündeme alınmasını sağlamak.

ISPARTA BURDUR DOSTLUK YOLUNDA

4,5 KM.LİK BİR MESAFE KALDI

Ulaştırma bakanlığımızı ziyaretimiz olmuştu zaten biliyorsunuz. Sayın bakanımızla doğrudan doğruya Isparta’mızda ulaşımla ilgili 3 temel konumuz var. Bir tanesi Isparta – Konya, bir tanesi Isparta – Antalya Dereboğazı yolu, bir tanesi de Isparta – Burdur yolu.

Isparta  - Burdur yolu ile ilgili zaten orada 4,5 km’lik bir mesafe kaldı.

YATIRIM PROGRAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ GİRİŞİMLERİMİZİ

VE TALEPLERİMİZİ SAYIN BAKANIMIZA İLETTİK

Isparta - Konya duble yolu ile ilgili de 47,5 km’lik bir mesafemiz kaldı. Geçen yıl Eğirdir Gölünü koruma kurallarından dolayı bir gecikme yaşanmıştı. Onu geçtiğimiz yıl zaten çözüme kavuşturmuştuk. ÇED raporu ile ilgili sıkıntılar çözüldükten sonra yatırım programına alınması ile ilgili girişimlerimizi ve taleplerimizi sayın bakanımıza ilettik. Onun da detayları var. İnşallah önümüzdeki günlerde sizlerle bu detayları paylaşırız. Biz şov peşinde değiliz. İşi sonuçlandırdığımız gün bunları paylaşırız. Durumu sayın bakanımızla masaya koyduk. Bu konu ile ilgili atılması gereken adımlar ne ise gerekli talimatları verdi. İnşallah sonuçlanır sonuçlanmaz kamuoyu ile bunu paylaşırız.

DEREBOĞAZI YOLU İHALE AŞAMASINDA

Dereboğazı yolu ile ilgili olarak da biliyorsunuz zaten orası yatırım programına alınmıştı. Herhangi bir sıkıntısı yok. Sadece planlama çerçevesi içerisinde ihale aşamasındayız. İnşallah onun da müjdesini yakın zamanda paylaşırız.

DEREBOĞAZI YOLU BİZİM EN TEMEL MESELELERİMİZDEN BİR TANESİ

Her alanda olduğu gibi karayolu noktasında da Isparta’mızı yakışan konuma taşırız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Kimisi bunu yanlış anlıyor ama elbette Isparta  - Antalya Dereboğazı yolu bizim en temel meselelerimizden bir tanesi. Her zaman da şunu söyledik, duble yol özellikle bizim işimiz. AK Parti’den önce kimsenin böyle bir yaklaşımı söz konusu değildi. Bunu ilk gündeme getiren sayın cumhurbaşkanımızdı. Ama bugün Dereboğazı yolu üzerinden söz söyleyenler dün sayın cumhurbaşkanımız bunu 2002 yılındaki seçimlerde söylediğinde istihza ile bakıyorlardı. Bu hizmetlere aklı yetmeyenler bugün bizim yaptığımız hizmetler üzerinden bizi eleştiriyorlar. Biz bu eleştirilere de açığız. Türkiye’de 16 tane şehre şehir hastanesi yapılmış, bunlardan bir tanesi Isparta. Hatta Türkiye’de açılan 3. şehir Hastanesi Isparta’da. Geride birçok büyükşehir var. Onlar bile büyükşehir olarak bizimle yarışıyor. Isparta bu anlamda da önemli bir avantajın altına da imza atmıştır.

SIKINTI YAŞAMADAN GİTTİĞİMİZ YERLER DE VAR

Hiçbirşey yapmadınız gibi bir yaklaşımı kabul etmiyoruz. Çünkü AK Parti iktidara geldiğinde buradan İzmir’e gitmek için yola çıkan Ispartalı hemşerim özellikle Dinar – Denizli arasında konvoy ile gidiyordu. İki aracın yan yana zor geçtiği bir yoldan gidiyordu. İstanbul’a gitmek isteyen Ispartalı hemşerim çok zor şartlar altında ulaşım sağlıyordu. Ama şimdi Ispartalı hemşerilerimiz evet Antalya’ya giderken 60 km’lik yüzde 50’lik bir bölüm kaldı. Konya’ya giderken 47,5 km’lik bir yol kaldı. Burada sıkıntı elbette yaşıyoruz ama sıkıntı yaşamadan gittiğimiz yerler de var. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde Isparta - Antalya arasındaki 120 km’lik yolun geri kalan 60 km’lik bölümünü ve Isparta - Konya arasındaki 160 km’lik yolun kalan 47,5 km’lik bölümünü de tamamlarız ve inşallah Ispartalı hemşerilerimiz Antalya ve Konya’ya duble yolla ulaşma fırsatını yakalamış olur”.

Başdeğirmen, “Esnafımızın istediği şekilde düzenledik” Başdeğirmen, “Esnafımızın istediği şekilde düzenledik”