Ancak uzmanlar, bu yöntemin ciddi riskler içerdiğini ve dikkatli olunması gerektiğini vurguluyorlar. TÜKONFED üyesi Avukat Saadet Kartı, IBAN üzerinden yapılan ödemelerin kara para aklama veya uyuşturucu ticaretine aracılık edebileceğini belirtiyor.

Avukat Kartı, "IBAN üzerinden yapılan ödemelerin, bilinçsizce yapıldığında suçun bir parçası olabileceğini" ifade ederek, özellikle binlerce kişiye dağıtılan paraların işletmeler üzerinden sisteme sokulduğunu açıklıyor. Bu durumda, işletmenin IBAN'ına para gönderen kişilerin de suçun içine çekilebileceğini ve savcılık soruşturmasına konu olabileceğini belirtiyor.

İDEMİR Yapı’dan Isparta’ya önemli yatırım İDEMİR Yapı’dan Isparta’ya önemli yatırım

Özellikle internet alışverişlerinde IBAN üzerinden ödeme yaparken dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Kartı, dolandırılma riskinin yüksek olduğunu belirtiyor. IBAN'la yapılan ödemelerin dezavantajlarına da dikkat çeken Kartı, kartlı işlem yapmadığı için tüketicinin kredi puanlarını toplayamayacağını ve taksit imkanlarından yararlanamayacağını ifade ediyor.

Sonuç olarak, tüketicilerin IBAN üzerinden ödeme yaparken çok dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bu yöntemin risklerini göz önünde bulundurmalarını öneriyorlar.

Haber  Merkezi