Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, bu kararın sektöre olumlu bir etki yaparak fiyatlarda yüzde 20-25 oranında bir düşüşe neden olduğunu belirtti.

Son iki yılda otomobil ve emlak sektöründeki artışların ardından alınan önlemlerle piyasada bir miktar düşüş yaşandı. Ticaret Bakanlığı'nın almış olduğu kararla ikinci el araç satışlarındaki şartlar ve kısıtlamaların süresi 1 Ocak 2024'ten 1 Temmuz 2024'e kadar uzatıldı.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, bu uzatmanın sıfır araç fiyatlarını gerçek değerine indirdiğini belirterek, "Şu anda piyasada yüzde 20-25 oranında bir düşüş oldu" dedi.

Erkoç, ayrıca kurun yükselmesinin fiyatları etkileyeceği uyarısında bulunarak, "Gerçek ihtiyaç sahipleri araç almak isteyenler bir an evvel araçlarını alsın diyoruz. Yılbaşından sonra ocak ayının 15’inden sonra fiyatların yine yükselebileceğini düşünüyoruz" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ege İhracatçı Birlikleri’nden Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat Ege İhracatçı Birlikleri’nden Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat

İkinci el araç piyasasındaki bu gelişmeler, araç alımı düşünenleri ve sektörü yakından ilgilendiriyor. Bu süreçte alıcıların ve satıcıların dikkatli bir şekilde hareket etmeleri önem arz ediyor