Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yaygın kültür eğitim faaliyetleri kapsamında geleneksel Türk süsleme sanatları ve el sanatları tezhip, minyatür, ebru, deri ve keçe kurslarına katılan kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı sergi açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sanat galerisinde açılan sergiye Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, çok sayıda kursiyer ve davetli katıldı.

Serginin açılmasında büyük emek ve gayreti bulunan kurs hocalarına teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından bir konuşma yapan Vali Aydın Baruş “Sanat, içimizdeki güzelliklerin dış dünyaya gösterilmesidir. Diğer insanların ona şahit olabilmesi için ortaya eser koymayı içerir. Bu cesareti de herkes gösteremez. Gerçekten sanatkar;  cesaret sahibi, geniş ruhlu ve iş dünyası zengin insandır. Sanatı olmayan milletler yaşam sevincini kaybederler.

Günümüzde özellikle şehir hayatının getirdiği tek düzeliği aşmak istiyorsak mutlaka bir sanat dalıyla uğraşmak hayatımızı güzelleştirecek ve diğer insanlara ve hayatın her yönüne pozitif bakmamızı sağlayacaktır. Burada eğitim alan kursiyerlerimizin de sadece el becerileri anlamında değil ruh güzelliği anlamında da çok zenginleştiklerini tahmin ediyorum. Bugün açılışını yapacağımız sergide Türk süsleme sanatlarından;  tezhip, minyatür ve  ebru sanatı alanında eserler göreceğiz.

Dolandırıcılıkta Yeni Yöntem: Banka Hesabı Kiralama! Dolandırıcılıkta Yeni Yöntem: Banka Hesabı Kiralama!

Yine Isparta’nın geleneksel el sanatları olan deri, keçeden yine yöresel bebek üretimi alanında kursiyerlerimizin yapmış olduğu eserleri müşahede edeceğiz. Ben bu kurslarda emeği geçen tüm hocalarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Bizler de bu kurslara elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Bundan sonra da açılacak kurslar da desteğimiz sonuna kadar devam edecektir. Çünkü bu güzelliklerin yaşatılmasını istiyoruz.

Isparta’da insanların bunlara bakarak ruhlarını zenginleşmesini, hayata daha farklı açılardan bakabilmeyi öğrenmelerini istiyoruz. Bu kurslara katılan kurs yerlerimize bir kez daha gösterdikleri cesaret için teşekkür ediyoruz. Allah ellerine sağlık versin, dert vermesin, hayırlı olsun diyorum” dedi.

Ardından Vali Baruş ve eşi Nagihan Baruş, kursiyerin yaklaşık 1 yıllık el emeği göz nuru ile hazırladıkları tezhip, minyatür, ebru, deri ve keçeden oluşan yüzlerce çalışmanın bulunduğu sergiyi gezerek eserleri incelediler.

Sergi 29 Aralık 2023 tarihine kadar açık kalacak.

Haber Merkezi