Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okullarda kaynak kitapları da devlet ücretsiz verecek dediği ve okulların açılmasıyla devletin ücretsiz verdiği kaynak kitaplar okullarda eğitime yeterli gelmedi. Whatsapp ihbar hattıma gelen birden fazla şikayette Isparta'da okullarda halen kaynak kitap aldırtıldığı ve velilerden para talep edildiği bildirildi. 

Cumhurbaşkanı'nın talimatı üzerine ücretsiz verilen kaynak kitaplara rağmen ek kitap isteyen okullarda veliler haklı olarak tepki veriyor. Öğrenci velileri, devletin aciz olmadığını okullardaki wc kağıdının parasını bile öğrenciden istendiğini devletin bu kadar aciz olmadığını, ücretsiz verildiği halde kaynak kitap aldırmanın velileri zor durumda bıraktığını ifade ettiler. Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sıkı takibine rağmen okullardaki para isteme sorunu velileri bezdirdi. Devlet gerçekten wc kağıdına kadar para vermiyormu? Devlet okulların bakım parasını vermiyormu? Ücretsiz verilen kaynak kitaplarına niye tekrar kitap aldırtılıyor?

Kamuda Lojmanlar Satışa Çıkıyor, Memurlara Öncelik Kamuda Lojmanlar Satışa Çıkıyor, Memurlara Öncelik

YORUMLARLA OKUL İSMİ VE ŞİKAYETLERİNİZİ YAZABİLİRSİNİZ 

Haberimizin altına yaşadığınız sorunları yorum olarak okul ismi ve şikayetlerinizi belirterek yazabilirsiniz. Sizlerin istekleri Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından titizlikle takip edilecektir. 

OKULLARDA ALAMAYANLARA KOLAYLIK SAĞLANIYOR

Okulların bazılarında kitap alamayan öğrencilerin öğretmenlerine söylemeleri istenirken öğretmenlerin yardımcı olacağı belirtiliyor.

VELİLERİN TEPKİLERİNDEN BAZILARI....

...genel olarak diğer okullarda da öğretmenler ısrarla ek kitap istiyorlar...

...Devletin verdiği yardımcı kitaplar hic bir işe yaramıyor...
...Anlaşmalı kırtasiyeye yönlendirip çocuklara ister alın ister almayın diyorlar ama o kitaplardan ev ödevi verildiği için mecburen alınıyor....

Bir ek kitap 100 tl den başlıyor
Ingilizce matematik türkçe fen sosyal
Bütün ders hocalari zorunlu degil ama alsanız iyi olur diyorlar
...Okullarda tuvalet kağıdı temizlik malzemesi yok, bunlar için para toplandı...
Ek kitap isteniyor zorunlu değil ama alın deniliyor

idare işin içinden çıkıyor
ögretmenlerde veliler kendileri istiyorlar deyip işin içinden çıkıyor
Geçen yıl anasıfında bile yardımcı kaynak kitap alındı
...Eğitim için harcayalım hersey çocuklarımız için ama madem yetersiz devlet neden yardımcı ek kitap çıkardı...
Öğretmenler fotokopi ile uğraşmamak icin ücretli yardımcı kitaplardan ev ödevi verip gönderiliyorlar
Açık ve net öğretmenin işine hangi kitap gelirse onu aldırıyor

Kimse bu ülkede eğitimin ücretsiz olduğundan söz etmesin.. Güya devlet kitapları ücretsiz veriyor?? 200 ₺ kitap parası verdik. Ayrıca sınıfın boyası - badanası, temizlik malzemesi vs hepsi veliden talep ediliyor. Reklamı öyle güzel yapıyorlar ki işin içinde olmayanlar inanıyor. Yazık gerçekten..

Ama işte insanlar deşifre oluruz çocuğumuza ters davranılır diye çekinip bisey diyemiyorlar