Kadir Gecesi bu gece kutlanacak. Müslümanlar camilere akın edip dualar edecek. Isparta İl Müftüsü Bayram Şahin akşam kutlanacak Kadir Gecesi ile ilgili mesaj yayınladı. Şahin mesajında, ''Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla. 17 Nisan Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece, yani bu gece, 1413 yıl önce mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesi’ni inşaallah bir kez daha idrak edeceğiz. Bizleri böyle kıymetli, bereketli ve faziletli bir geceye ulaştırdığı için Rabbimize hamdü senalar ediyoruz.

Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi

HÜZÜN ve SEVİNCİ BİRLİKTE YAŞIYORUZ

Her sene bu vakitler geldiğinde bütün mümin yüreklerde hüzün ve sevinç bir arada yaşanır. Hüzünlüyüz, çünkü Ramazan ayına veda ediyoruz. Çünkü her sene bize orucumuzu getiren Ramazan’ın sevincini taşıyan, teravihin bereketini getiren, bizi kardeş kılan, yüreklerimizi birleştiren, vatanımızı, bütün İslam ülkelerini, beldelerini bir mabede dönüştüren mübarek Ramazan ayına veda ediyoruz. Şunun için de sevinçliyiz: Bize Kur’an’ı Kerim’i getiren, Kur’an’ın nazil olduğu mübarek geceye; Kadir Gecesi’ne ulaşmış bulunuyoruz. 1413 yıl önce nasıl ki Kur’an-ı Kerim geldi ve insanlığın kadrini kıymetini yüceltti, Kadir Gecesinde nazil olan Kur’an’ın aziz milletimiz ve İslam âleminin yeniden kadrinin yükselmesine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

KUR’AN-I KERİM’İN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

Böylesine önemli bir gece olan Kadir Gecesi’nde yapacağımız en önemli şey, Kur’an’ı hayatımıza aktarmaktır. Kur’an-ı Kerim’in on dört asır önce Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’nın kalbine nazil olduğunda, nasıl ki zamana bin kat değer kattı, biz de Kur’an’ı Kerim’in, kalbimizin semasına nazil olmasını sağladığımız takdirde yeryüzünde yaratıcının bizden istediği o asıl gayeyi gerçekleştirmiş oluruz. Kadir Gecesi’nin asıl hikmetlerinden biri budur. Kadir Gecesi’nin ve Kur’an-ı Kerim’in kıymetini bilmezsek, Kadir Gecesi’ni asla ihya etmiş olamayız.

BU GECE DUA ve KARAR GECESİDİR

Bu gece hep birlikte “Allahım, sen affedicisin, affetmeyi seversin. Beni de affet”  şeklinde dua etmeliyiz. Hep birlikte önce kendimize, ailemize ve ümmet-i Muhammed’e dua etmeliyiz. Kadir Gecesi aynı zamanda bir karar gecesidir. Hep birlikte günahlardan arınmaya, tövbe etmeye ve bir daha o günahlara dönmemeye karar vermeliyiz. Yüce Allah’ın bize bahşettiği bir ömre bedel bu gecede öncelikle Rabbimize verdiğimiz sözü yenileme imkânımız var. Yeni bir başlangıç yapma imkânı tanıyor Yüce Rabbimiz bu gece. Hiçbirimizin gelecek sene bu imkâna kavuşma garantimiz yoktur. Onun için bu geceyi hep birlikte iyi değerlendirelim. Bu geceyi önce kendimiz için bir karar gecesi kılalım.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslâm âleminin mübarek Kadir Gecelerini tebrik ediyor; Bu gecenin feyz ve bereketinden hepimizin hissedar olmasını, dualarımızın kabul olmasını ve Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.'' ifadelerine yer verdi.