Türkiye'de 2018 yılında imar affı geldi. Yapı kayıt belgelerini 2018 yılında alan ve sonrasında mağdur olan tüm vatandaşlar için af geliyor.

ISPARTA'DA YÜZLERCE MAĞDUR VAR

Türkiye geneli olduğu gibi Isparta'da imar affından faydalanıp mağdur olan yüzlerce kişi var. Konuyla ilgili belgenin belirtilen tarih sonrası alındığı gerekçe gösterilerek Isparta Polis Karakollarına ve Isparta Adliyesine ifadeye çağrılan para ve hapis cezası alan, elektrik ve doğalgaz abonelikleri iptal edilen yüzlerce Ispartalı vatandaşa seçim öncesi güzel haber geldi.

Cumhur İttifakı ortakları arasında yer alan BBP Genel Başkanı Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından hazırlanan İmar Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi meclise sunuldu. 

İMAR BARIŞI EN SON NE ZAMAN ÇIKTI?

Türkiye'de son imar barışı 6 Haziran 2018 tarihinde çıkartılırken başvuru rekoru kırılmış, milyonlarca kişi devletle barışmak ve yapısındaki kaçaklığı gidermek için başvuru yapmıştı. İmar barışı başvurusu yapan kişilere devlet yapı kayıt belgesi verirken bu belge ile tapu almanın da önü açılmıştı. Yoğun başvuru üzerine yapı kayıt belgesi başvurusu için belirlenen son başvuru tarihi 31 Ekim 2018 tarihine kadar uzatılmış, son ödeme tarihi ise 30 Haziran 2019 tarihi olarak ilan edilmişti. 

YAPI KAYIT BELGESİ İMAR AFFI MÜJDESİ GELECEK Mİ, YENİ İMAR BARIŞI ADIMI ATILIR MI?

Düzenlenen kanun teklifi ile 30 Temmuz 2022 tarihine kadar yapılan kaçak yapılara yeni imar barışı müjdesi verilirken, başvurular ise 31 Ekim 2022 tarihine kadar kabul edilecek. Yapı Kayıt Belgesi son ödeme tarihi ise 31 Aralık 2022 olarak ilan edilecek.

SGK maaş alabilmek için boşananların peşinde! SGK maaş alabilmek için boşananların peşinde!