Isparta Defterdarı Osman Koçaş, Ispartalı esnafların genelde borcuna sadık mükellefler olduğuna dikkat çekerek, “Isparta’daki vergi tahsilat oranımız yüzde 99 seviyesindedir, bu durum son derece sevindiricidir” dedi.

Isparta’lı vergi borcunu ödüyor. Isparta Defterdarı Osman Koçaş, geçitğimiz günlerde ziyaret ettiği Isparta Gazeteciler Cemiyetinde önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle Isparta Defterdarlığının Misyonu ve Vizyonu hakkında bilgiler veren  Defterdar Osman Koçaş,  görevlerinin, Vergi Kanunları ve Özel Kanunlar ile bu kanunlara dayanılarak Bakanlıkça belli edilen kamu gelirleriyle ilgili mükellefin tespiti, tarh, tahakkuk, tecil, tahsil ve terkin işlemlerini, Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ve özel bütçeli idarelerin hukuk danışmanlığını ve muhakemat hizmetlerini talepleri halinde yerine getirmek, Devlet hesaplarını tutmak, saymanlık hizmetlerini yaparak, Devlet görevlerinin Kanun, Tüzük, Yönetmelik ve Tebliğler doğrultusunda gerçekleştirilmesini sağlamak olduğu ifade etti.

ISPARTALILAR VERGİSİNİ

DÜZENLİ ÖDEMEKTEDİR

Isparta Defterdarı Osman Koçaş, Isparta’nın vergi tahsilat oranının yüzde 99 seviyesinde bulunduğunu hatırlatarak, “Ispartalı Mükelleflerimiz vergilerini zamanında ve düzenli olarak ödemeye özen göstermektedir. Bunun neticesi olarak vergi tahsilatımız neredeyse yüzde 100’e yakın bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu durum çok sevindirici bir durumdur. Biz basın aracılığıyla vergisini düzenli ödeyen mükelleflerimize teşekkür ediyoruz. Defterdarlık personeli daima gelen vatandaşlarımıza ve mükelleflerimize güler yüzlü hizmet etmenin gayreti içerisindedir. Isparta Defterdarlığı olarak, amacımız tüm personelimiz ile vatandaşımıza yasaların öngördüğü şekilde en iyi hizmeti vermek, vatandaşımıza ve diğer kamu kurumlarına yardımcı olmaktır” dedi.

VERGİ REKORTMENLERİNİ

İKİ YILDIR AÇIKLAMIYORUZ

Defterdar Osman Koçaş, Isparta Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde Vergi rekortmenlerinin neden açıklanmadığına ilişkin soruları da cevaplandırdı. Koçaş, vergi mahremiyeti diye yasal bir düzenlemenin olduğunu hatırlatarak, “Örneğin daha önceki yıllarda en çok vergi ödeyen mükellefleri biz önceden bilgilendirip kamuoyuna açıklanacak listede isimlerinin açıklanmasını isteyip istemediklerini sorardık. 100 kişilik listede çoğu zaman listenin ilk 10’unda yer alan mükellefler isimlerinin açıklanmasını istemez ve gizli tutulmasını isterdi. Bu durumda da vergi rekortmenleri listemizin bir önemi kalmamış oluyordu. Bunun üzerine Maliye Bakanımızın  o zaman vergi rekortmenlerini açıklamayın talimat üzerine son iki yıldır böyle bir liste kamuoyu ile paylaşılmıyor. Çünkü mükelleflerin vergi mahremiyetine uymak zorundayız” dedi.

REKORTMENLERİ BİZ ZİYARETLERDE BULUNUYORUZ…

Defterdar Osman Koçaş, her ne kadar vergi rekortmenleri listesi kamuoyu ile paylaşılmasa da kendilerinin en çok vergi ödeyen mükellefleri  işyerlerinde ziyaret ederek teşekkür belgesi takdim ettiklerini de dile getirdi.

250 BİN VE ÜSTÜ VERGİ BORCU OLANLAR YÜZSÜZ SINIFINA GİRİYOR…

Ticaret Bakanlığı Otomobil Piyasasında Düzenleme Yapıyor Ticaret Bakanlığı Otomobil Piyasasında Düzenleme Yapıyor

Öte yandan Isparta Defterdarı Osman Koçaş, 250 bin lira ve üzerinde vergi borcu olupta ödemeyenlerin isimlerinin de eskiden olduğu gibi gazetelerden değil sadece Defterdarlık binasındaki panoda ilan edildiğini sözlerine ekledi.

ÖZET: Vergi mahremiyeti, vergilendirme işlemi sırasında ilgili görevliler tarafından öğrenilen ve gizli kalması gereken mükelleflere ait bilgilerin açıklanmasını ve kullanılmasını yasaklayan bir düzenlemedir.