Isparta'ya bağlı Sütçüler ilçesinde yaşayan Raziye Balcı, tam 7 yıl önce kendi imkanlarıyla kurduğu sanat müzesi ile dikkat çekiyor. İstanbul'da çalışıp emekli olduktan sonra memleketi Sütçüler'e dönen Balcı, burada yörük kültürünü yaşatmak ve tanıtmak amacıyla bir müze açmaya karar verdi. Ancak bu süreçte eşini kaybedince, müze kurma görevi tamamen kendisine düştü. 

Müzesini kurduktan sonra yerli ve yabancı olmak üzere her yıl 2 bin ziyaretçi Raziye Balcı'nın kurduğu müzeyi ziyaret ediyor. Balcı'nın kurduğu müzesinin ünü ülke sınırlarını aştı. Öyle ki İngiltere'den gelen bir kafile müzeyi ziyaret etti. Balcı'nın müzesinde yer alan yöresel kıyafetleri inceleyip giydi. Bu ziyaretin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Balcı, gelen turistlere teşekkür etti.

Balcı; "7 yıl boyunca bu müzeyi yaşatmak ve 14 bin kişiyi ağırlamak büyük bir mutluluk. Girişin ücretsiz olması da herkesin kültüre ulaşmasını sağlıyor. Yörük kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak, onlara bir miras bırakmak amacıyla çabalıyorum. İngiltere'den gelen misafirlerime çok teşekkür ederim" dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur

2 Milyon Liranın 32 Günlük Getirisi Yine Değişti 2 Milyon Liranın 32 Günlük Getirisi Yine Değişti