İtalya'nın Bologna Üniversitesi'nde yürütülen bir araştırma, insan ömrü üzerine merak edilen bir soruya odaklandı ve ilginç bir iddiaya imza attı. Bilim insanları, uzun ömürlü bir canlıyı inceleyerek, insanların yaşam süresini 300 yıla kadar uzatabilecek genlerin izini buldu.

Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi

Araştırmacılar, bu canlıların yaşam sürelerini etkileyen ve insan yaşlanmasında da rol oynayabilecek bir gen grubunu keşfettiklerini iddia etti. Bu genlerin insanların sağlıklı bir şekilde uzun ömür sürmesine yardımcı olabileceği düşünülüyor. İddiaların en çarpıcı olanı ise 'insanların yaşam süresinin 300 yıla kadar çıkabileceği' oldu.

Böyle bir formülün doğruluğuna inanan vatandaşlar olsa da birçok sosyal medya kullanıcı söz konusu haberi ciddiye almadı. Bazı kullanıcılar söz konusu habere, ‘Türkiye’de emeklilik yaşı 280 olsun diye yasa tasarısı çıkarırlar kalsın sağ olun’, ‘Bana 21 sene yetti. Yarışmacı arkadaşlara kalan 279 yıl için başarılar’, ‘300 yıl yaşamak isteyecek kadar bu hayatı seven var mıdır ki?’ şeklinde yorumlar yaptı.

Daha önce yapılan bir araştırmaya göre ise Isparta'da insanların ortalama yaşam süresi, 78 ila 79 yaş arasında belirlenmişti.

Haber Merkezi