Otopark mesleğini neden tercih ettiniz sorusuna cevap olarak “ Otopark İşine Herkes Mecburiyetten Girer” diyen Güneş bir sürücünün en büyük sorunlarından birisinin park sorunu olduğunu belirtti.

Pek çok otoparkın bulunduğu Isparta’da görenlerin akşama kadar sadece oturuyor diye düşündüğü bu meslek aslında göründüğü kadar kolay değil. Isparta’da bir otoparka ortalama olarak her 1 dakikada bir araç giriş çıkışı oluyor. Her giriş çıkışta buradaki görevliler sürekli ayakta araç giriş çıkışını takip ediyor.

Isparta’da bu mesleği 6 yıldır sürdüren Güneş otoparkçıların bu giriş çıkışı kontrol etmek olduğunu belirterek yaşadıkları en büyük sorunu dile getirdi. Bu da “İnsanlarla uğraşmak” Güneş’e göre vatandaşlar hiçbir şekilde otopark ücreti ödemek istemiyor. Güneş konuyla ilgili ifadelerinde “Her kentte olduğu gibi Isparta’da da araç park edecek yer bulmak gerçekten çok zor. Çünkü her geçen gün araç sayısı artıyor. Yer bulamayan vatandaşlarda otoparklara yöneliyor. Bu yönelme vatandaşın gözünde mecburi bir yönelmedir. Çünkü vatandaşlarımızda otoparka park etmek henüz son çare olarak düşünülüyor.

Isparta'da Bir Gencin Kaldırımda Uyuması Dikkat Çekti Isparta'da Bir Gencin Kaldırımda Uyuması Dikkat Çekti

Otoparkların görevi mevcut alana bırakılan aracın güvenliğini sağlamak ve aynı zamanda acil işi olan vatandaşların işini kolaylaştırmak diyen Güneş “ Otoparklar bu yüzden kullanılıyor. Biz burada bulunan tüm araçların güvenliğinden sorumluyuz. Bunun karşılığında saatlik ücret alıyoruz. Ayrıca otopark görevlileri olarak biliyorsunuz park büyük bir sorun bu yüzden vale hizmeti de vererek park edilmesi zor yerlere bizzat kendimiz park ettiğimiz oluyor.” Şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK SIKINTI AZ PARAYLA ÇOK FAZLA HİZMET

Bir otopark görevlisinin ise karşılaştığı zorluklardan birisi ise otopark görevlilerinden çok fazla hizmet istenmesi olduğunu belirten Güneş “Isparta’da ortalama park ücreti saatlik 20 liradan başlıyor. Ancak bu vatandaşa çok büyük fiyat geliyor. Bu yüzden aracını otoparktan bulunduğu konuma getirmesini isteyen müşterilerimiz bile oluyor. Hâlbuki bu iş böyle değil. Her müşteri park edip gidiyor. Ancak aracını almak istediğinde parayı çok buluyorlar. Bu konuda görevliler aşırı bir şekilde zorlanıyor.”

OTOPARKLARA EN ÇOK KADIN SÜRÜCÜLER PARK EDİYOR

Isparta’da otopark kullananların en çok kadın sürücüler olduğunu belirten Güneş “Otoparklara en çok kadın sürücüler başvuruyor. Burada bulunan araçların sahiplerinin yüzde 95’i bayandır. Isparta’da işlek caddelerde park bulması zor ayrıca bulunan park yerlerine de park etmek için kılı kırk yarmanız gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Haber/ Ali Rıza Cesur