2004-2009 yıllarında Modern bir Isparta yolunda hızlı adımlarla ilerleyen Isparta'da o tarihte henüz konutların bile olmadığı bir bölgede Isparta'nın çok bilmediği ama proje hayata geçince hayran kaldığı bir Aquapark yapılmıştı.

Merhum Isparta eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın teşvikleriyle özel sektöre yaptırılan ancak Balaman'ın 2010 yılında başkanlığı kaybetmesiyle dönemin yönetimi tarafından çürümeye terk edilen Isparta Aquapark Roseland Harikalar Diyarı çocukların tehlikeli oyun oynama yeri haline geldi.

Tehlikeli bölgelerde oyun oynayan çocuklar için tedbir alınması gerekiyor.

Vatandaşlar Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'den bu yatırımın yeniden çalışr hale gelmesini, aksi halde her an buradan üzücü bir kaza haberinin gelebileceğini ifade ediyorlar.

On Binlercesini Gölete Saldı On Binlercesini Gölete Saldı

Isparta Aquapark Roseland Harikalar Diyarı nasıldı?

2009 yılında Davraz Mahallesinde 16 bin metrekare alan üzerine yapılan Isparta Aquapark Roseland Harikalar Diyarı, Isparta'nın kabuğunu kırmış, kendisiyle değil metropollerle yarışır bir konuma geldiğinin göstergesiydi.

Isparta Harikalar Diyarı Roseland Aquapark, Ispartalı   vatandaşların  yaz aylarında hem serinleyebileceği hem de eğlenebileceği bir tesisti. Peki Isparta’daki Aquapark'ta neler vardı?

Sauna imkanının bulunduğu Roseland Aquapark, bayan ve erkekler için ayrı havuzlara sahipti. Gün boyu hemşire ile sağlık hizmeti sunulan tesiste, devir daim sistemi ile temizlik ve hijyene dikkat edilmekteydi. Isıtma sistemi de bulunan Aqua parkta çocuk, yüzme ve kaydıraktan düşme havuzları yer almaktaydı.

Roseland Aquapark aynı zamanda düğün, nişan ve toplantı gibi organizasyonlara ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü’nün yüzme kurslarına da ev sahipliği yapmaktaydı.

O yıllarda hava şartlarına göre Mayıs-Eylül döneminde hizmet veren Roseland Aquapark’ın şimdi sadece adı var. 

Ispartalı vatandaşlar aquaparka  gitmek istese Antalya’ya gitmek zorunda.

​Alanın atıl vaziyette olması, mahalle sakinlerini de endişelendiriyor. Mahalle sakinleri Isparta Belediye Başkanından buranın yeniden hayata geçirilmesini talep ediyorlar.