Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Şehit Polisin cenaze programı belli oldu Şehit Polisin cenaze programı belli oldu

Başkan Başdeğirmen’in mesajı şöyle:  “Aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferle sonuçlandığı, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Büyük Zafer’in 101’inci yılını kutlamanın gurur, coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Bu özel gün aynı zamanda Cumhuriyetimizin kuruluşunun temellerinin atıldığı gündür.

30 Ağustos Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığıyla, Anadolu’nun vatanımız olarak yeniden tescili, bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı dünyaya bir kez daha haykırdığımız gündür. 

Bağımsızlık yolunda tek yürek olan milletimizin, şanlı ordumuzla birlikte yazdığı bu kahramanlık destanı asla unutulmayacaktır.  Bu zafer Anadolu insanının; milli birlik ve beraberlik duygularıyla topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’mizin 100’üncü yılını kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde, 30 Ağustos Zafer Bayramı milletimizin bağımsızlık ve özgürlük sevdasıyla yürüdüğü bir yolculuğun simgesidir.

Geçmişe olan saygımızı yineleyerek, geleceğimize olan güvenimizi pekiştiriyoruz. Bizlere düşen sorumluluk Türkiye Yüzyılına giden yolda istiklal ve istikbal için aynı şuur ve ruhla ecdadımızdan bizlere emanet olan vatanımıza ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine birlik ve beraberlik içinde sahip çıkmaktır.

Türkiye, bugün ulaştığı noktada büyük bir değişim ve dönüşüm yaşamış, gücünü birlik ve beraberlikten alarak ilerlemiştir.

Vatanımıza kastedenler bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Bu topraklar üzerinde Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar var olacak ve ay-yıldızlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olduğumuz imkânların temellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bu zaferi armağan eden istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyor,  Isparta halkımızın ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum”.