Isparta Belediyesi, şehirdeki üniversite gençliğinin yoğun olarak kullandığı 6 Mart Caddesi üzerinde bulunan bir kapalı otobüs durağını "Kızılay Durağı" olarak düzenleyerek hizmete açtı.

Yeni durağın dış cephesi, Kızılay'ın görselleriyle donatılarak, farkındalık oluşturulurken ayrıca bölgedeki gençlerin rahat ve güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlamak amacıyla tasarlandı.

Durağın faaliyete geçmesiyle ilgili olarak konuşan Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, şehrin genç nüfusunu düşünerek böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Ayrıca, durakta Kızılay tarafından sağlanan broşürler ve bültenlerle birlikte, çeşitli sosyal yardım programlarına dair bilgilerin de vatandaşlara aktarılacağını ifade etti. Gözgün, Türk Kızılay’ının her zaman vatandaşların yanında olduğunu belirterek, “Kızılay’ımızın faaliyetlerinin tanıtımı ve farkındalık oluşturabilmek için böyle bir kapalı otobüs durağının oluşturulması gündeme geldi.

Sayın Başkanımızla yapılan görüşme doğrultusunda öğrencilerimizin, gençlerimizin en yoğun olarak kullandıkları 6 Mart Caddesinde kapalı otobüs duraklarımızdan bir tanesini Türk Kızılay’ı için giydirilmesi gerçekleştirildi. Otobüs durağı içinde de gönüllülük esasına göre neler yapılabilir, gençlerimiz yapılan çalışmalarla nasıl katılım sağlayabilir, Türk Kızılay’ı ne iş yapar bunlarla ilgili broşürlerle de bilgilendirmeler yapılacak. Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız açısından Kızılay farkındalığını oluşturmak adına böyle bir durak oluşturuldu. Bu durağın oluşturulmasından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ediyorum. Yine aynı duraktan Yeşilay için de yaptık. 2 önemli kuruluş, bu kuruluşlarımızın tanıtımları sağlanacak. Bu konuda Kızılay ve Yeşilay’ımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda

Isparta Kızılay çalışanlarından Çiğdem Akalın da durakta düzenli olarak sosyal bilinçlendirme etkinlikleri düzenleyeceklerini vurguladı. Akalın, “Isparta Belediyemize Kızılay’ımız için yapmış oldukları durak için çok teşekkür ederiz. Bu anlamlı hediye halkımız tarafından da çok beğeni topladı. Bu durağa bilgilendirme broşürleri ve Kızılay gazetelerimizi koyacağız. Durakta beklerken vatandaşlarımız bilgi sahibi olacaklar. Belediye Başkanımız ve ekibine her zaman yanımızda oldukları için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Bülten