Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı

Bakan Uraloğlu, İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya'nın "otoyol ve demiryolu projeleri" hakkındaki sorusuna verdiği yanıtta, Antalya'nın kuzeyinden Alanya'ya kadar kesintisiz ulaşımı sağlamak için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ayrıca, Antalya'nın hızlı demiryolu ağına bağlanması için Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta/Burdur-Antalya ve Kayseri-Aksaray-Konya-Seydişehir-Antalya kesimlerinde 200 km/saat tasarım hızına uygun hızlı tren demiryolu projelerinin planlandığını ifade etti.

Uraloğlu, Antalya’nın hızlı demiryolu ağına bağlanması amacıyla; 425 kilometrelik Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta/Burdur-Antalya ve 541 kilometrelik Kayseri-Aksaray-Konya-Seydişehir-Antalya kesimlerinde, 200 km/saat tasarım hızına uygun olarak hızlı tren demiryolu projelerinin planlandığını, tüm kesimlerde etüt proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Osmanlı döneminden beri gündemde olan ve ilk olarak 1933'te kanun çıkarılan, ancak bir türlü gerçekleşmeyen Antalya demiryolu projesi, 100 yıl sonra hayata geçiyor. Projenin tamamlanmasıyla İstanbul'dan Antalya'ya sadece 4 saat 45 dakikada hızlı trenle ulaşım mümkün olacak.

Haber Merkezi