Isparta'da 24 yıldır askeri malzeme satışı yapan esnaflarından Mustafa Bilgiç, bedelli askerliğin uygulanmaya başlamasının ardından satışların yavaşladığını ve pandemi sonrasında da satışların durma noktasına geldiğini belirtti.

Mustafa Bilgiç, yaptığı açıklamada, "Özellikle pandemi döneminde Isparta'da satışlar tamamen durma noktasına gelmiştir. Artık askerler pek fazla gelmiyorlar. Gelenlerin çoğu bedelli askerlik yaptığı için birliğe teslim olup neredeyse hiç dışarı çıkmadan askerliği bitiriyorlar" dedi. Esnaf olarak yetkili biriyle görüşememenin de sıkıntı yarattığını ifade eden Bilgiç, komutanların kendilerini dinlemeyeceğini düşündüğünü belirtti.

FETÖ Üyesi İhraç Edilen Üniversite Sekreteri Isparta'da Yakalandı FETÖ Üyesi İhraç Edilen Üniversite Sekreteri Isparta'da Yakalandı

Konunun çözümü için Isparta Belediye Başkanı, Ticaret Odası ve Esnaf Odası yetkilileriyle görüşmek istediklerini dile getiren Bilgiç, "Esnaf olarak yetkili mercilerle görüşüp bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.