Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yeni otogarın 2024 yılında faaliyete geçirileceğini duyurdu.

Yeni faaliyete geçecek otogarla birlikte eskiye nazaran daha büyük ve kapsamlı bir hal alacağı düşünülüyor.

Isparta’da faaliyete geçecek olan yeni otogar hakkında Otogar esnafı ile görüşerek, açılan yeni otogarın yaratacağı yeni durumları konuştuk.

Buna göre Isparta Otogarında taksicilik yapan bir esnaf, yeni açılan her şeyde olduğu gibi bu otogarda da yeni sistem oluşacağını belirterek şunları söyledi; “Yeni açılan otogarla birlikte bulunduğu konumu ve otogarın yapısı için taksi esnafı olarak yeni bir sistem oturması gerekiyor. Bu şöyle otogara inen bir yolcu tabi alışık olmadığı için nereye gideceğini bilemez. Taksi durakları nerede durur onu bilemez. Bunun gibi bu tür durumlarda vatandaşın alışması 6 ayı bulur. Aynı şekilde bizim de öyle. Çünkü biz de tam olarak nasıl hareket edeceğimizi bilmiyoruz. Bir de tabi şöyle durum var. Bu otogarın yeri güzel, otogar olarak yapısı da güzel. Ancak konum itibariyle çarşıya uzak. Bu durumda vatandaşın taksileri tercih etmesi biraz daha azalır diye düşünüyorum. Çünkü vatandaşa taksi ücreti biraz pahalı gelebilir” dedi.

Kaza Önlemleri Yanlış Yerlerde Alınıyor Kaza Önlemleri Yanlış Yerlerde Alınıyor

Yeni otogarın taşınmasıyla birlikte orada bulunan işletmeler de aynı şekilde taşınacak. Esnafa göre yeni yerde kafası en rahat olan otobüs yazıhaneleri olacak. Çünkü aynı sistem dükkanlar alınıp aynı yere taşınacak. Ancak otogarda çeşitli ürünler satan esnaflar için durum farklı. Esnaf bu konuda endişe duyuyor.

Isparta Otogarında gül ürünleri satan bir esnaf, dükkanların dağılımı konusunda endişesini dile getirerek şu ifadeleri kullandı; “Otogar yeni yerine taşınıyor. Evet bu çok güzel. Ancak burada esnaf olarak bazı endişelerimiz var. Bunlardan biri otogarda bazı yerler çok iyi satış noktalarıdır. Örnek olarak otogarda tuvaletin yan tarafı olan dükkanlar inanılmaz müşteri çekiyor. Yeni otogarda kura çekimi olacak. Bu durumda konumu iyi olmayan yerler için bazı esnaflar itiraz edebilir. Bir de eski otogarın dükkanlarda kimisi 70 metrekare kimisi de 30 metrekaredir. Şimdi kura çekileceği zaman buradaki 70 metre işleten esnafa daha  küçük bir dükkan şansına çıkarsa bu adaletli olmaz. Bence büyük dükkanların kura çekimi ayrı, küçük dükkanların da kura çekimi ayrı olmalıdır. Bunların dışında açılacak olan yeni otogarın Isparta için çok iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur