Isparta'da elektrik kesintisi (30 Nisan Salı) Isparta'da elektrik kesintisi (30 Nisan Salı)

Gedik, bu yöntemin yapay malzeme kullanmadan gerçekleştirildiğini belirtti.

Doç. Dr. Gedik, yaptıkları çalışmayla ilgili şu detayları paylaştı: "Gülün kendi aromasını verdiği bir kapsül içerisine ekstraktı yerleştiriyoruz ve püskürtmeli kurutucuda toz haline getiriyoruz. Bunu bazen polimer ile kaplayarak yutulabilir hale getiriyoruz. Kapsüllerde gülden gelen yoğun bir koku bulunuyor."

Ayrıca, Osmanlı döneminde Balkanlar ve Trakya'da yetiştirilen güllerin bölgede yeniden canlandırılması için çalışma başlattıklarını da söyleyen Doç. Dr. Gedik, projelerinin 9 ay önce başladığını ve Bulgaristan'da yapılan araştırmaların kendilerini etkilediğini ifade etti. Bu araştırmalarda, gül aroması ile yapılan şekerin önemli bir bulgu olduğunu belirten Gedik, bu konuda daha etkin çözümler aradıklarını dile getirdi.

Gedik, "Araştırmalarımızı yaparken öncelikli amacımız, bulunduğumuz bölgenin yerel değerlerini ortaya çıkarmak ve daha etkin kullanımını sağlamak. Bölgede gül üretiminin tarihsel olarak önemli olduğunu ve geçmişte büyük bir üretim potansiyeline sahip olduğunu biliyoruz. Bu çalışmalarımızla bu değerleri yeniden canlandırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu