Isparta Kültür ve Eğitim Vakfı'mızın meşveret heyeti ; aktif siyasetten uzak durmamıza rağmen, Ülkemizin Bekâ ve Bağımsızlığının kaderinin tayini hükmünde olan, 2023  seçimleri hakkında enine, boyuna bir değerlendirme yaparak, aşağıdaki hususları tesbit ve te'yit ederek, başta cemaatimiz ve kamuoyuyla paylaşılmasında fayda olduğu mülâhaza edilmiştir :

- Dahilî ve harîci şer kuvvetler ve müfsit komiteler;  ihânet , fesât, yalan, iftira, aldatıcı ve yıkıcı fikirlerini çok yoğun bir propagandaya dönüştürmek suretiyle , sâfi zihinleri bulandırarak derin yaralar açmaya devam etmektedirler.
- 2023 seçimleri , sıradan bir seçim olmayıp, doğrudan doğruya ; Devletimizin Bekâsı, Milletimiz ve Âlem-i  İslâm'ın selâmetiyle ilgili bir tercih haline dönüşmüştür.

Seçimlerde hareket tarzımızın nasıl olacağı husunda:

- Risale-i Nur Külliyatının müellifi , Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin hayatları boyunca, siyasetten uzak durduğu halde ; 
" Hayat-ı içtimâiyye ve Vatamıza dehşetli bir tehlike teşkil eden Halk Partisi'nin iktidara gelmemesi için ;  Kur'an ve Vatan ve  İslâmiyyet namına " ,  açıktan Adnan Menderes ve Demokrat Parti'ye destek vermişlerdir.
Bediüzzaman Hazretleri , "Sünûhat" ismli eserinde :

   "Dediler :     
  -İttihad'a şedid bir muârız idin. Neden şimdi sükût ediyorsun?
   Dedim:
  -Düşmanların onlara şiddet-i hücûmundan. Düşmanın hedef-i hücûmu, onların hasenesi olan azm ü sebattır ve İslâmiyet düşmanına vasıta-i tesmim olmaktan ferâgatıdır.
   Bence yol ikidir: Mizânın iki kefesi gibi ; birinin hiffeti, ötekinin sıkletine geçer. Ben tokadımı, Antranik ile beraber Enver'e, Venizelos ile beraber Said Halîm'e vurmam. Nazarımda, vuran da sefildir."
( Sünuhat - 54 )
.....

 Malûm olduğu olduğu üzere bugün gelinen noktada ise ;  başta ABD ve bütün Batılı emperyalist Ülkeler, Sayın Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmek için, içimizdeki aparatlarını da kullanarak hücûma geçmiş ve bütün var olan güçlerini seferber ederek âşikâre çalışmaktadırlar.
CHP, kuruluşundan bu yana , Ülkemiz için hiçbir hayırlı katkıda bulunmadığı gibi ,   Uluslararası Ülkemiz menfaatlerinde , düşmanlarımızla birlikte hareket ederek hiçbir zaman da milli olamamıştır.  Daima ; Kur'an, İslamiyet ve Müslümanlara olan kin ve nefretini her fırsatta dile getiren , Müslümanlara zûlmetmekte sâbıkalı ve eline geçen her fırsatta, her türlü  hayrı  engellemeyi , yapmaktan geri durmayan yıkıcı bir  zihniyetin sembolü olagelmiştir.

Elektrik ve Doğal Gaz Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor Elektrik ve Doğal Gaz Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor

Bedîüzzaman Hazretlerinin vefatlarından
sonra  ; Vekil ve vâris talebeleri de , aynı ölçülerle  hareket ederek, CHP nin iktidara gelmemesi için , o günlerin şartlarını da, dikkate alarak ; Adalet Partisi, Anavatan Partisi ve  en son olarak da,  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisine, yine açıktan destek vererek ,  her fırsatta teşvik ve tebrik etmişlerdir.

Bu gerçeklerden hareketle bizler de ;
Bediüzzaman Hazretlerinin en büyük arzusu ve umum ümmetin hasretle beklediği; 
 - Ayasosya'nın açılması, 
 - Risale-i Nur eserlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca basılması,
 - İttihad-ı İslâm'ın gerçekleşmesi  hususunda da , çok ciddi adımlar atılarak, Âlem-i İslam'a sahip çıkılmıştır.

   Bu  fevkalâde müsbet faaliyetlere ilâveten ;
- Okullarda ; Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Osmanlıca dersleri müfredata konulmuş ,
- Tesettür Şiârının serbestiyeti ile birlikte, ehl-i İman'a tam bir inanç ve ibadet hürriyeti sağlanmıştır,
- Şimdiye kadar müteaddit zamanlarda darbe ve muhtıralarla yönetimimize  müdahalede bulunan vesayetçilerin,  
"Cumhuriyet Tarihimizde ilk defa" , hukuk önünde hesap vermeleri sağlanmıştır,
- Bugüne kadar çıkarılması engellenen ; maden ve enerji kaynaklarımızın keşfi ve çıkarılmasının yanında,  Milli ve Yerli Sanayi , Savunma Sanayi hamleleri gerçekleştirilerek , Ülkemiz dünya devletlerinin  gıbta ederek kıskandığı ileri bir hale gelmiştir.
- Uluslararası milli hak ve menfaatlerimiz, hiç tâviz verilmeden savunulmakta ve korunmaktadır.
- İç ve dış bağlantılı her türlü terör örgütleriyle, güvenlik ve huzurumuz için, yurt içinde ve dışında amansız bir mücadele verilmektedir.
...............

Hulâsa ; son 20 yılda gerçekleştirilen ve  gerçekleşme yolunda olan daha nice projelerle , Ülkemiz çağ atlatılmış,  kaybedilmiş bir asrın telâfisi yapılmış ve  yapılmaktadır.

Bu gerçekler karşısında ; 
Sayın Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan'ı,  Adalet ve Kalkınma Partisi'ni, ve  " Cumhur İttifakı"nı, şimdiye kadar olduğu gibi, bu seçimde de destekleyeceğimizi beyan ediyoruz.
Kendilerini muhafazakar tanımlamaya çalışan, ve yanlış yerde duranlara da; durumlarını ,vakit çok geç olmadan,  " insaf, vicdan ve akl-ı selimle" yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz.

 Isparta Kültür ve Eğitim Vakfı