Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, suyun stratejik önemi ve üretim süreçlerindeki hayati rolü çerçevesinde yatırımlarına devam ediyor. DSİ'nin Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yürüttüğü Senirkent Sulaması projesinde önemli aşamalara gelindi.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Senirkent Sulaması'nda devam eden çalışmalar hakkında yaptığı yazılı açıklamasında, bugüne kadar 37 bin 970 dekarlık sahaya ait 1,677 m çelik boru ve 119.576 m HDPE boru imalatının tamamlandığını belirtti. Ayrıca, boru döşenen alanlarda 358 adet sanat yapısına ait betonarme imalatlarının tamamlandığını ve montaj çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Senirkent Sulaması projesi, toplamda 75 bin 330 dekarlık bir alana sulama imkanı sağlayacak.

Kaza Önlemleri Yanlış Yerlerde Alınıyor Kaza Önlemleri Yanlış Yerlerde Alınıyor

senirkent sulama1

Bu önemli projenin tamamlanmasıyla birlikte, milli ekonomiye yıllık 38.000.000 TL katkı sağlanması hedefleniyor. Balta, Senirkent Sulaması inşaatının 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörüldüğünü belirtirken, projenin ülke ekonomisine olumlu etkileriyle ilgili umut verici açıklamalarda bulundu. Senirkent Sulaması'nın, tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde geniş kapsamlı bir hizmet sunumunu beraberinde getirmesi bekleniyor.

Haber Merkezi