Yüksek Nitelikli Hızlı Tren Projesi için net rota açıklandı:

İstanbul- Eskişehir- Kütahya- Afyonkarahisar- Isparta ve Burdur- Antalya

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, odak noktası İstanbul olan Isparta- Antalya Yüksek Nitelikli Hızlı Tren (YHT) Projesi hakkında net rota veriyor ve ekliyor: ''İstanbul- Antalya arası 714 kilometre 4 saat 45 dakikaya inecek. İstanbul - Eskişehir arası zaten mevcut hattımız ve Eskişehir'den Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'dan Antalya'ya ineceğiz. 2 saat 15 dakikada 347 kilometrelik Eskişehir - Antalya arasını almış oluyoruz. Bu da şu an inşaatı devam eden Ankara - İzmir hattından da Afyonkarahisar'a entegre olacak."

Cemoli_D18_ant_tren

-YHT Projesi yeniden gündeme geldi

Odak hat ''Antalya- İstanbul '' olan ancak Isparta ve Burdur 'u da kapsayıcı şekilde bağlayan Yüksek Nitelikli Hızlı Tren (YHT) Projesi yeni bir boyut kazandı. Bu bağlamda uzun yıllardır Batı Akdeniz Bölgesi'nin gündeminde olan YHT için net rota çizildi.

NTV'de canlı yayın programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''İstanbul - Antalya arasını 4 saat 45 dakikaya indirecek hızlı tren hattının yapılacağını açıkladı. Bakan Karaismailoğlu, "İstanbul - Eskişehir arası mevcut hattımız. Eskişehir'den İstanbul'a ineceğiz. Antalya-Ankara treni de diyebiliriz. Bu hatlar birbiriyle entegre hâlde olacak" şeklinde açıklama yaptı.

-İşte Bakan'ın açıkladığı rota

Isparta’da cip ile otomobil çarpıştı Isparta’da cip ile otomobil çarpıştı

''İstanbul - Antalya arası 714 kilometre 4 saat 45 dakikaya inecek. İstanbul - Eskişehir arası zaten mevcut hattımız ve Eskişehir'den Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'dan Antalya'ya ineceğiz. 2 saat 15 dakikada 347 kilometrelik Eskişehir - Antalya arasını almış oluyoruz. Bu da şu an inşaatı devam eden Ankara - İzmir hattından da Afyonkarahisar'a entegre olacak."

Haber: İsmail Kılcı