Eshab ı-Kehf Vakıf, Kültür, Eğitim ve Araştırma Derneği tarafından 25 ayrı dalda, 7 bölgede verilen Eshab ı-Kehf Başarı Ödüllerinde Isparta’dan Vali Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başta olmak üzere 15 dalda, 16 işadamı, sivil toplum örgütü yöneticileri ödül almaya layık görüldü.
 
Siyasetçiden bürokrata, sivil toplumdan iş dünyasına yaklaşık 25 dalda ödülün dağıtıldığı ve Eshab-ı Kehf Vakıf Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği (ESVED) tarafından düzenlenen Eshab-ı Kehf Ödüllerinin Akdeniz Bölgesi ödüllerinin kimlere verileceği açıklandı.
Bu yıl 10.su düzenlenecek “Siyaset Ve İş Dünyasının Yıldızları” geleneksel ”Eshab-ı Kehf Başarı Ödülleri” kapsamında, Türkiye genelinde 7 ayrı bölgede ödül törenleri düzenleniyor. 
10. Eshab-ı Kehf Başarı Ödülleri ödül töreni 21 Ocak 2017 tarihinde ödül almaya layık görülenler ile davetliler başta olmak üzere ulusal ve yerel TV’lerin katılımlarıyla gerçekleşecek. Ödül töreni Antalya Latanya Palm Hotelde yapılacak.


25 ayrı dalda verilen Eshab ı-Kehf Başarı Ödülleri kapsamında Isparta’dan Vali Şehmus Günaydın yılın valisi, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Yılın İl Belediye Başkanı, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl Yılın İlçe Belediye Başkanı, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş Yılın Kaymakamı ödülü alacak.
Isparta’dan ayrıca işadamı, işkadını, sivil toplum kuruluşu, meslek kuruluşu, sağlık kuruluşu ve girişimcisi gibi birçok dalda ödül almaya hak kazanan isimler var. Isparta’dan toplam 16 kişi ve kurum Akdeniz Bölgesi Eshab-ı Kehf Ödülü alacak.
 
İŞTE ISPARTA’DAN ÖDÜL ALACAK KİŞİ VE KURUMLAR

 
Yılın Valisi Ödülü: Şehmus Günaydın (Isparta)
Yılın İl Belediye Başkanı Ödülü: Y. Ziya Günaydın (Isparta)
Yılın İlçe Belediye Başkanı Ödülleri: Ömer Şengöl (Eğirdir)
Yılın Kaymakamı Ödülü: Abdullah Akdaş (Eğirdir)
Yılın İşadamı Ödülü: Mustafa Özaydın(Isparta)
Yılın İş Kadını Ödülü: Sevim Peray (Peray Tekstil-Isparta)              
Genç İş Adamı: Veli Pürlü (Isparta)
Yılın Sivil Toplum Kuruluşları Ödülü: IGSİAD Isparta - Sadık Kaya(Teksif -Isparta)
Yılın Mesleki Kuruluşu Ödülü: Mehmet Aybatılı (Isparta)
Yılın Başarılı Şirketi Ve Kuruluşları: IYAŞ A.Ş. (Isparta)
Yılın Sağlık Kuruluşu Ödülü: Atanur Göz Hastanesi (Isparta)
Yılın Müteahhidi Ödülü: Vahdet İnşaat (Isparta)
Yılın Turizmcisi: Sami Öngör Barida Otel (Isparta)
Yılın Girişimcisi Ödülü: Eglantine (Isparta)
Yılın Basın Ödülü: Kanal32