TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, TRT 32. Uluslararası Çocuk Şenliği nedeniyle Türkiye'de bulunan dünya çocuklarını kabul etti.

     Tören Salonundaki kabulde konuşan Şahin, çocukların, Türkiye'ye, Meclise güzellikler kattığını söyleyerek, etkinliği düzenleyen TRT ile sponsor firma Türk Telekom'a teşekkür etti.

     Mehmet Ali Şahin, TBMM'nin 90 yıl önce bağımsızlık savaşını yönettiğini, yeni bir devlet kurduğunu ve Cumhuriyeti ilan ettiğini kaydetti. Her 23 Nisan'ın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlandığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     ''Bugünü biz 32 yıldır, dünya çocuklarıyla evrensel bir bayram olarak da kutluyoruz. Bununla vermek istediğimiz mesaj şudur: Cumhuriyetimiz, savaş sonrası kurulmasına rağmen barış üzerine kuruldu. Cumhuriyetimizin ilk hedeflerinden biri, yurtta barış, dünyada barıştı. Barış özlemini de sadece geleceğin büyükleri olan sizlerle canlı tutabilirim. Sizlerin burada oluşturduğu sevgi tablosu, çeşitli acılarla boğuşan dünyamızın geleceği adına hepimize umut vermektedir, gönüllerimizde umut çiçeklerinin yeşermesine sebep olmaktadır.
     Dünyamız bir taraftan bilim ve teknoloji alanında hızla gelişirken, diğer tarafta savaş ve şiddet olayları başta olmak üzere açlık, insan hakları ihlalleri ve çevre felaketleri gibi çok miktarda sorunla karşı karşıyadır. Ama insanlık umudu, siz sevgili çocukların beraberce inşa edeceği barışın hakim olduğu, geleceğin güzellikler dünyasıdır. Yaşanabilir bir dünya için en büyük güç kaynağımız sizlersiniz. Burada birbirinizle tanışıyorsunuz, samimi bağlar kuruyorsunuz, yeni dostluklar ediniyorsunuz. Dillerimiz, kültürlerimiz, renklerimiz ve inançlarımız farklı olabilir ama sizler, aynı gezegenin içinde yaşayan dünya çocuklarısınız. Hepimizi buluşturan nokta, insan olmaktır. Farklılıklarınız dünyayı güzelleştiren, zenginleştiren özelliklerdir. Birbirinizin fikirlerine saygı duyarak, insanlığın evrensel değerleri olan insan hakları, demokrasi ve özgürlükleri her şeyin üzerinde tutmaya özen göstermenizi arzu ediyoruz. Hangi milletin, hangi ülkenin mensubu olursanız olun, hepinizi hiç ayırmadan bu ülkenin çocukları gibi seviyoruz. Türkiye'de gördüklerinizi, yaşadıklarınızı, edindiğiniz yeni dostluklarınızı; ailenize, arkadaşınıza, öğretmenlerinize ve tüm çevrenize anlatarak bu coşkumuza onları da ortak etmenizi ve bizlerin selamlarını, sevgilerini iletmenizi rica ediyorum.''
    
     -KARŞILIKLI HEDİYELER VERİLDİ-
    
     TBMM Başkanı Şahin, konuşmasının ardından, 41 ülkeden gelen çocukları kendi dilleriyle selamladı.
     Daha sonra yöresel kıyafetleriyle Meclise gelen yabancı çocuklar, yanlarındaki refakatçi Türk çocukları ile birlikte sahneye çıkarak, TBMM Başkanı Şahin'e ülkelerine özgü hediyeler verdi.
     Hindistan'dan gelen çocuğun hediye ettiği ''pagadiyi'' kafasına takan Şahin, Kazakistan'lı öğrencinin hediye ettiği kaftanı da giydi.
     Yöresel kıyafetiyle dikkat çeken Meksika'lı öğrenci, özgürlüklerinin 200. yılını kutladıklarını söyledi.
     Gagavuz Özerk Bölgesinden gelen çocuk, Başkan Şahin'e ''Gagavuz şarabı'' hediye ederken, Taylan'lı küçük kız, Şahin'in elini öptü. Mehmet Ali Şahin, bazı ülkelerden gelen çocukların hediye ettiği şapkaları da taktı.
     Kabulde, Venezüela'lı küçük kız da şarkı söyledi.
     Şahin de çocuklara, içinde ''90. yıl su kupası, 90. yıl tabağı, lokum, rozet, boyama seti, tişört ve şapka'' yer alan çanta hediye etti.