Türkiye dün gece saatlerinde gelen şehit haberiyle yasa boğulmuştu. 6 şehidimizin acısı dinmeden bir şehit haberi de Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinden geldi. Milli Savunma Bakanlığı, teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerimizin şehit olduğunu, 1 askerimizin de yalandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan son açıklamada şu ifadelere yer verildi; Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekâtları da icra edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz. Bu açıklamanın ardından devam eden çatışmalarda 3 teröristin daha etkisiz hale getirildi, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 16'ya yükseldiği belirtildi.

DÜN DE 6 ŞEHİDİMİZ VARDI

Dün gece saatlerinde Irak'ın kuzeyinden de acı haber gelmiş, 6 kahraman askerimizin şehit olduğu duyurulmuştu.

23 ARALIK'TA ŞEHİT OLAN ASKERLERİMİZİN İSİMLERİ VE MEMLEKETLERİ

1740 rakımlı tepe de şehit olan askerlerin isimleri belli oldu:

P.Uzm.Çvş. Abdülkadir İYEM-Şanlıurfa

Altın piyasasında önemli gelişmeler… Uzmanlardan tarih uyarısı Altın piyasasında önemli gelişmeler… Uzmanlardan tarih uyarısı

P.Uzm.Çvş. Ahmet ARSLAN-Yozgat

P.Söz.Er Cebrail DÜNDAR-Mardin

P.Söz.Er Semih YILMAZ-Kırıkkale

P.Söz.Er Kemal ASLAN-Elazığ

P.Söz.Er Enes BUDAK-Ağrı

Ş E H İ T1