Türk Hava Kurumu (THK) Isparta Şubesi'nce, kurban bayramında Isparta genelinde 5 bin 658 kurban derisi toplandığı açıklandı.

  THK Isparta Şube Başkanı Zafer Çağlar, bayramda il merkezi ve merkeze bağlı yerleşim birimlerinde 30 araç ve 75 personelle kurban derisi toplama çalışması yürüttüklerini belirterek, 688 koyun, 4 bin 829 keçi ve 141 sığır olmak üzere toplam 5 bin 658 adet kurban derisi toplandığını bildirdi.

   Toplanan kurban derileri gelirlerinin yüzde 50'sinin sorumlu oldukları il ve ilçe merkezinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na aktarılacağını kaydeden Çağlar, gelirin yüzde 4'ünün Kızılay Derneği, yüzde 3'ünün de Türkiye Diyanet Vakfı ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'yla paylaşıldığına dikkati çekti.

  Çağlar, THK Isparta Şubesi olarak 5 bin kurban derisi toplama hedefini aştıklarını vurgulayarak, faaliyetlerine destek veren Isparta Valisi Şemsettin Uzun ile faaliyetlerine katkı sağlayan belediyeler, resmi kurum ve kuruluşlarla, emniyet, jandarma, müftülük, muhtarlar ve vatandaşlara teşekkür etti.