Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği, TÜSKON'un işareti doğrultusunda ziyaret yaptığı ülkelerden dönüşünde mutlaka somut bir proje üzerinde çalışıyor ve hayata geçiriyor. Bu tezin en belirgin örneği Güney Afrika iş gezisisonrasında atılan adımlar.
 
Geçtiğimiz yıl Vali Memduh Oğuz'un da katılımıyla Güney Afrika'ya iş gezisi düzenleyen Sanayici İşadamları Derneği, bu gezisonrasında Isparta ile Mozambik arasında ticaret köprüsü kurdu. Geziye katılanlar içerisindeki 9 işadamı güçlerini birleştirip Güney Afrika ve Mozambik'e yönelik ticaret
yapmaya başladı. Elektrik malzemeleri ihracatı ile bu ülkeye yönelik ticarete başlayan şirket, konut yatırımı için de arsa satın aldı. Afrisa adı verilen 9 ortaklışirketin şimdiki yatırımı ise ekmek fırını.
 
Yönetim Kurulu Başkanlığını işadamı Alper Bayhan'ın yaptığı Afrisa Ltd. Şti., Mozambik'te ekmek ihtiyacını karşılamak için taş fırın yatırımı yapıyor. Günlük 100 bin adet ekmek imalatı yapacak fırın için yaklaşık 1 milyon TL'lik yatırıma imza atılacak. Taş fırın sistemi kapsamında üretilen ekmekler
toptan ve perakende olarak satışa sunulacak. Fırında üretilen ekmekler araçlar aracılığıyla satış noktalarına taşınacak.
 
ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, Güney Afrika'ya yapılan iş gezisisonucunda ticarete yönelik somut adımlar atılmasından mutlu olduklarını söyledi. 
 
ISİAD'ın her gezisinin kurmak amacıyla düzenlendiğini anlatan Pınarcı, Ispartalı işadamları tarafından kurulacak fırın sayesinde Mozambik'te önemli bir ihtiyacın karşılanacağınısözlerine ekledi.
ISİAD'ın iş gezisisonrasında kurulan Afrisa adlışirket ortaklarışöyle sıralanıyor:
 
Alper Bayhan
Özcan Pınarcı
Salih Sarıkaya
Zekeriye Çınar
Mustafa Savran
Mustafa Tulum
Remzi Akcan
Muammer Görgeç
Aliİhsan Toptaş