31 Mart 2019 Tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler öncesi ilk adayı Milliyetçi Hareket Partisi açıkladı. Mevcut belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile girme kararı aldı.

 Genel iktidarı 2001 yılından bu yana elinde tutan Ak Parti ise Isparta'da yerel iktidarda bir türlü istediği başarıyı yakalayamadı. Bu defa işi şansa bırakmayan Ak Parti değişik formüllerle vatandaşın fikrine görüşüne başvurmaya devam ediyor.

Ak Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre, Isparta Belediye Başkanlığı için yapılan bir ankette 2 isim ön plana çıkıyor. Ak parti il başkanı Osman Zabun ve Itso Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in isminin ön plana çıktığı ankette 2 ismin arasında da oy farkı var.

Ak Parti kriterlerinin geçerli olacağı aday belirleme sürecinde anketlerden kimin çıktığından öte, parti kriterlerine kimin uyduğu daha önem taşıyor.

Ak Parti Genel Başkanı ve Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatlar ile bu seçimlerde parti gücüyle oy alan isimler değilde, Partiye güç katabilecek, kendi oyu olan isimlerin bulunup partiye davet edilmesi görüşü benimsenmişti.

 Şimdi gözler Ak Parti'de Isparta Belediye Başkanlığı için kimin aday gösterileceğine çevrilmiş durumda.