AK Parti Isparta Kadın Kolları üyelerine, anne ve babanın çocuğu ile nasıl bir iletişim kurması gerektiği konusunda ders verildi.

AK Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri ve mahalle temsilcilerinin katıldığı seminerde, Rehber, Psikolojik Danışman ve Eğitim Koordinatörü Ersin Işın konuştu. Ekonomik şartlar nedeniyle artık hem kadının hem de erkeğin çalışma ihtiyacı duyduğunu belirten Işın, bu nedenle çocukların anne ve babalarıyla iletişiminde, ciddi bir açık meydana geldiğini vurguladı.

Buna ek olarak teknolojik cihazların aile içindeki iletişimsizliği körüklediğine işaret eden Işın, şöyle konuştu:

''İşten yorgun gelen anne ve baba televizyonun karşısına geçiyor, çocuk da bilgisayarın başında kendince vakit geçirmeye çalışıyor. Böylece hayat akıp gidiyor. Benim evimdeki hayat da bundan farklı değildi. Birkaç yıl önce almış olduğum karar, bende ve ailemde ciddi farklılıklar oluşturdu. İş dönüşü evde geçireceğim saatleri hatta haftayı bir düzene koydum.

Televizyon başında geçirilecek, kitap okunacak, ders yapılacak saati düzenledim. Çocuklarım ve eşimle sohbet edeceğimiz bir zaman dilimi daha ayırdım. Bana göre de en önemli ve gerçekten faydasını bulduğum saat, çocuklarım ve eşimle sohbet ettiğim bu zaman dilimidir. Sizler de ailenizle sohbet edebileceğiniz bir saat ayırın.

Bu sohbetlerinizde mutlaka çocuklarınızı anlamaya çalışın. Onlarla büyüklerle konuşur gibi konuşun. Gün içinde yaptığı işleri dikkatle dinleyin. Yani sözün özü,onlara değer verdiğinizi ve sevdiğinizi hissettirin. Böylece çocuklarınızla, kendi aranızdaki bağın daha sıkılaşacağını göreceksiniz.''

 AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Tunçbilek de, teşkilat çalışmaları içerisinde önem verdikleri konunun başında üyelerin eğitiminin geldiğini ifade etti. Bu vesileyle fırsat buldukça eğitim seminerleri düzenlediklerine işaret eden Tunçbilek, ''Başta yönetim kurulu üyelerimizi ve mahalle temsilcilerimizi hem eksikliklerini gidermek, hem de unuttukları konularda aydınlanması için böyle bir programı düzenledik'' dedi.