ISPARTA; Huzurun, güvenin, emniyetin, temizliğin, yeşilliğin, buram buram kokan gül çiçeğinin başkentidir.

ISPARTA; Kargaşaya ve kaosa fırsat vermeyen, anarşiden uzak duran, kültürüne geçmişine sahip çıkan, olumsuzlukların karşısında, olumlu her icraatın yanında yer alan, yüzlerinden tebessümü noksan olmayan, yürekleri sevgi dolu insanların yaşadığı beldedir.

ISPARTA; Bir ve beraber olmanın güzel örneklerinin sergilendiği, farklılığın zenginlik kabul edildiği, düşüncelere saygı duyulduğu, ayırımcılığa pirim verilmediği, sevinç ve hüzünlerin paylaşıldığı, komşuların, hısım ve akraba olan veya olmayanların kaynaştığı, geleneklerin yaşatıldığı bir yerdir.

ISPARTA; Ayazma, Milas, Gölcük, Davras Dağı ve Kayak Merkeziyle, eşsiz güzellikteki Eğirdir Gölüyle, levrek, sazan ve ıstakozuyla, elmasıyla, Miryekefelon ve Antokya’sıyla, Yazılı Kanyonuyla, Milli Parklarıyla, eteklerinde Selçuklu eserlerini barındıran Kapı Dağıyla, şifa dağıtan Kızıldağ’ıyla, ihraç ürünü Gülyağı ve Napolyon cinsi Kirazıyla, yurt içi ve dışında isim yapmış diyardır.

Bu güzelliklerle dolu memleketime, Allah nasip eder Milletvekili Adayı olur ve seçilirsem, Isparta’ya ve Isparta’lı Hemşehrilerime aşağıda sıralamaya çalıştığım hususlarda hizmet vermek istiyorum.

1. ANTALYA’dan başlayarak, Sütçüler-çandır, yazılı kanyon, aksu zindan mağarası ve Yalvaç Antokya merkezine kadar olan güzergâhın yaya turizmine açılmasını sağlamak, Güzergâhta her 10–15 KM de yerleşim yerlerinin özelliklerine uygun dinlenme tesisleri ve bun gol evler Yaptırılarak, turizmcilerin, turizmin ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunmak.

2. Yalvaç –Antokya’yı Din Turizmine kazandırmak. 3. Isparta-Dere Mahallesinin üst kısmından başlayarak, Gölcük etrafı, oradan da Ağlasun İlçesine kadar olan harikulade manzarası bulunan bu bölgeye yaya yolu yaptırmak, güzergâhta yaya yürüyüşü yapanların ihtiyaçlarını gidermek amacıyla dinlenme ve mola yerleri tesis etmek.

4. Isparta-Merkez Deregümü ve Kayı Köylerinin üst kısmında bulunan yaylaya, çamların arasından herkes için sağlıklı yaşam parkuru (Yayalar için) yaptırmak.

5. Kapalı mekân Seracılığı yaygınlaştırmak. Seracıların alt yapı tesislerini (elektrik, içme suyu ve kanalizasyon) tamamlamaları için çalışmalar yapmak.

6. Yer altı sularında israfın önlenmesi için Damla-sulama sistemini Isparta ilçe-belde ve köylerinde yaygınlaştırma çalışmalarında bulunmak.

7. Eğirdir İlçemizde bulunan Ada’nın etrafına yaya yürüyüş yolu yaptırmak. Ayrıca Ada içinde imara müsait olan bir mekânda en az beş yıldızlı bir konaklama tesisi inşa ettirmek için gerekli zemini oluşturmak.

8. Domates, Kiraz, elma v.b ihraç ürünü sebze ve meyveler için önemli görülen yerlerde paketleme fabrikası kurulması için gayret göstermek.

9. 9. Koyun ve keçi besiciliğini teşvik etmek ve varsa yasal engellerin kaldırması için uğraş vermek.

10. Yaylası olan beldelerimizde yayla turizmini teşvik etmek. Bu konuda yapılabilecek ne varsa önderlik etmek.

11. Gerekli fizibilite çalışmaları yaptırılarak konumu müsait olan gül bahçelerinin içine Butik oteller inşa ettirilmesi yönünde gayret göstermek.

12. Bölgemizde çıkarılan Mermerlerin ihraç edilmesi için gerek yasal zemini oluşturmak.

13. Sanayi ve Tekstil alanında marka ürünlere fason mal üretecek iş yerleri açılması için özel sektörü teşvik edici çalışmalarda bulunmak.

14. Yeni bir marka ile üretime geçecek otomobil, traktör veya ziraat aracının ISPARTA’ da üretilmesine zemin hazırlamak, bu mümkün olmadığı takdirde, ünlü marka otomobil , kamyon veya kamyonetlere yedek parça yapan fabrikalar kurulması için müteşebbislere zemin hazırlamak.

15. Davraz kayak merkezinde Kış olimpiyatlarının yapılması için her türlü gayreti göstermek. 16. Yasama organı çatısı altında yapılacak eğitim reformuna katkıda bulunmak. ARZ EDERİM.

ÖZGEÇMİŞİ

Isparta Merkez deregümü köyünde doğdum. Isparta İmam Hatip okulunu bitirdim. 1972-73 yılında Kayseri Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldum. Değişik il ve ilçelerde yöneticilik, öğretmenlik yaptım. 1981-1991 yılları arasında Isparta Merkez İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü yaptım. 1991 Yolu sonun Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müfetteşliğine atandım. Görevim sırasında baş müfettiş oldum. 2003-2006 yılları arasında meb din öğretimi genel müdür yardımcılığı görevinde bulundum. 2006 yılı sonu emekli oldum. 2009 mahalli seçimlerinde doğduğum yer olan deregümü köyünde muhtar şeçildim, 2 yıldır bu görevi yürütmekteyim.

 

Mustafa BÜBER AK PARTİ ISPARTA ADAY ADAYI