Listede önemli isimler var
Ak Parti’de Zabun başkanlığındaki il yönetim kurulunda güçlü isimler yet alıyor. İşte ortaya çıkan bazı isimler:

Mustafa Tutar: Isparta’nın yerlisi olan Tutar, elektronik Mühendisi. Halen Aksu Enerji’de Genel Müdür olarak görev yapıyor.

E.Yard.Doç.Dr. Abdullah Kankaya: SDÜ Ziraat Fakültesi’nden emekli olan Kankaya fidan üretimi ve ihracatı yapıyor.

Hüseyin Açıkalın: Kebabçı Kadir işletmecisi Hüseyin Açıkalın Isparta’nın tanınmış esnaflarından. 

Okay Karaman: Matematik öğretmeni olan Karaman, Boğaiçi Koleji kurucusu.

Mehmet Yücedağ: Ser-Tur Yönetim Kurulu Başkanı.

Kankaya, siyaset sahnesinde

Isparta meyveciliğinin duayen isimlerinden birisi
AK Parti’de akademik camiadan bir isim de yer aldı. Isparta’nın modern meyveciliğe geçişte çok önemli katkıları olan Kankaya, SDÜ Ziraat Fakültesi’nden Yard.Doç.Dr. Olarak emekli oldu.

30 yıla yakın süredir Isparta’da bulunan Kankaya, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstütüsü’nde kurucu müdür olarak görev yaptı. Ülkücü bir çizgiye sahip olmasına rağmen 57. hükümet döneminde MAREM müdürlüğünden alınınca, Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’nın teklifi üzerine SDÜ Ziraat Fakültesi’ne geçti. Halil İbrahim Daşöz’ün valiliği döneminde başlatılan modern meyvecilik çalışmalarına katılan Yard.Doç. Dr. Kankaya, Isparta Valiliği tarafından kurulan Modern Meyvecilik Danışma Kurulu’nda görev aldı. O dönemde bodur, yarı bodur Meyvecilik ve toplu damla sulama sistemlerine imza atıldı. SDÜ’den emekli olduktan sonra kendi şirketini kuran Kankaya, meyve fidanları üretip iç ve dış piyasada pazarlıyor.

Kankaya, Türkiye’de fidan üretimi yapan 52 firmayı biraya getirip Fidan A.Ş’nin de kuruluşuna imza attı.Halen yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. Bu şirkete Isparta’dan Elma Tarım, Gülbudaklar ve Orkav ortak.

Mustafa Tutar AK Parti’de

DP’de Milletvekili Adayı olmuştu
Ak Parti’de sürpriz transferlerin başında Elektrik- Elektronik Mühendisi Mustafa Tutar geliyor. Isparta’nın gurur şirketi Aksu Enerji’de genel müdür olarak görev yapan Tutar’ın güneş enerji santrali yatırımları da bulunuyor.

ITSO yönetim Kurulu Üyesi olan Tutar, Demokrat Parti çizgisine sahip. DP’de Tahir Alan döneminde il başkan yardımcısı olarak görev yapan Tutar. 2007 seçimlerine 3. Sıra Milletvekili Adayı olarak katıldı. Tutar, 2007’den bu yana aktif siyaset yapmıyordu.

Mustafa Tutar’ın babası Gürcan Tutar, 30 yıl Kızılay Isparta Şube Başkanlığı görevinde bulundu.