Arap Birliği Büyükelçisi Muhammed El Fatah El Naciri, Ortadoğu ülkelerinde yaşanan olayların Türkler ile Araplar arasındaki işbirliğini olumsuz etkilemeyeceğini, Türkiye'nin Libya'ya silah çeken bir ülke olmadığını belirtti.
     Naciri, Isparta'da yapılan Batı Akdeniz Bölgesi ve Körfez Ülkeleri Yatırım, İşbirliği toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, 2007 yılında hükümetler bazında yapılan toplantılar neticesinde Türk ve Arap iş adamları arasında ticari işbirliğinin temellerinin atıldığını ve bu yıla kadar da bakanlık düzeyinde toplantılar yapıldığını söyledi.
     Araplar için Türkiye ile ilişkilerin çok önemli olduğunu kaydeden Naciri, Türk ve Araplar arasında ortak değerlerin bulunduğunu ifade ederek, ''Ortak kültürden geliyoruz. Aynı dindeniz, ortak tarihimiz var, çünkü biz kardeşiz'' dedi.
     Ortadoğu'da yaşanan gerginliklerin Türk ile Araplar arasındaki işbirliğini etkilemeyeceğini savunan Naciri, ''Ortadoğu'da yaşanan olaylar Türk ve Arap iş adamlarının yatırımlarını olumsuz etkilemeyecektir. Çünkü Türkiye Araplarla nişanlandı, bir bağ kurdu'' diye konuştu.
     Türkiye'nin Libya'da elçileri bulunduğunu ve Libya'da 50 milyar dolarlık yatırım anlaşmalarının olduğunu aktaran Naciri, hükümetler arasındaki geçici problemlerin bu ilişkilere olumsuz etki edemeyeceğini kaydetti.
     Türk Hükümeti'nin Türk-Arap ilişkilerini geliştirmek için pek çok alanda inisiyatif aldığını ifade eden Naciri, şöyle konuştu:
     ''Libya'da şu anda görünen problem Türkiye'nin Araplar nazarındaki durumunu daha da netleştirdi. Şu anlaşılıyor ki Türkiye Libya'daki halkı korumak istiyor. Türkiye NATO ülkesi olarak Libya'ya karşı silah kullanmak istemedi, buradaki rolü işbirliğine de olumlu ve pozitif yansıyacaktır.''
     Arap Birliği Büyükelçisi Naciri, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının organizasyonuyla gerçekleştirilen bu tür çalışmaları da önemsediklerini bildirdi.