Isparta'da arsa maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle oturulabilecek bir ev en az 200 bin TL'ye en fazla 500 bin hatta daha yukarıda bir fiyata maledilebiliyory. Sebebi arsa imkanlarının kısıtlı olması ve kat karşılığı oranlarının yüzde 50'ye kadar ulaşması. Yeni İmar Alanları açılsa da konut fiyatlarında bir değişiklik olmuyor.

Isparta'ya yakın ilçelerde bu konudaki fırsatları yakalamak amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Atabey Belediyesi, bu konuya en çok ilgi gösteren Belediye. AK Partili Belediye Başkanı  Tevfik Atasoy, Isparta'da ev sahibi olması mümkün olmayan ailelere ilçesinden fırsat yaratmaya çalışıyor. Atabey'de oluşturulacak arsalar üzerinde sosyal konutlar üretilmesi ve Atabeylilere, Atabey dışında yaşayan hemşehrilere ve Isparta halkına sunulması hedefleniyor. 

Atabey'de arsa maliyetlerinin düşük olması nedeniyle 3+1 dairelerin 110-140 bin TL'den başlayan fiyatlarla halka sunulabileceği konuşuluyor. 10 dakikalık uzaklıktaki Atabey ilçesinde başlatılacak sosyal konut hamlesine ilgi olup olmayacağı merakla bekleniyor.

Atabey'de sosyal konutun yanı sıra hafta sonunun değerlendirmek isteyenler için hobi bahçeli tek katlı yapılaşma da düşünülüyor. 60-70 m2'lik yönü bahçeli evlerin yapılıp, satışa sunulabileceği belirtiliyor.

Bilgi için: 0246 218 13 10

nolu telefon aranabilecek.