Antalya'da teleferik işleri yapan bir şirkette çalışan Fikret Karakoyunlu'nun 9 yıl önce kazayla kesilen bacak damarı ameliyat sırasında birleştirilmek yerine kapatıldı. Karakoyunlu'nun ayağı 2005 yılında soğuktan donunca bir yıl sonra Isparta'da bileğinden kesildi.

   Ayağına nasıl bir tedavi uygulandığını bilmeyen Karakoyunlu, atardamardan beslenen ayağıyla 9 yıl boyunca yaşamına normal şekilde devam etti. 2005 yılı Ekim ayında Antalya'nın Kemer ilçesindeki 2 bin 365 rakımlı Tahtalı Dağı'na teleferik istasyon malzemesi taşıyan Karakoyunlu'nun ayağı aşırı soğuktan dondu. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne başvuran Karakoyunlu, bir süre sonra özel bir ayak sağlığı merkezine sevk edildi. Burada altı aylık bir tedavi sürecinden geçen Karakoyunlu, bir süre sonra kendisini kötü hissedince Ankara İbn-i Sina Hastanesi'ne başvurdu.

   Burada Karakoyunlu'nun ayağının yüzde 70'inin öldüğü belirtilerek, kesilmek üzere Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Karakoyunlu'nun burada yapılan ameliyat sonrasında bacağı kesildi. Kendisinin dikkatsizliği ve doktorların sorumsuzluğu nedeniyle ayağından olduğunu söyleyen Karakoyunlu, "1997'de yapılan ameliyatta neler uygulandığı söylenmedi.

         Ayağım donunca Antalya'da üniversiteye ve özel bir merkeze gittim. Oralarda da yapılan tedavi hakkında bilgi verilmedi. En son kendim Ankara'da muayene oldum ve ayağımın kesilmesi gerektiğini öğrendim. Beni Isparta Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi'ne sevk ettiler. Burada ameliyatım gayet iyi bir şekilde yapıldı. Yaram iyileştikten sonra ayağıma protez takılacak." diye konuştu.