Asayiş Şube Müdürlüğümüzce, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, ilimizde suç işlenmesini önlemek ve işlenmiş suçların faillerini tespit edip, yakalamak için çalışmalarımız kesintisiz olarak devam etmektedir.
 
İKAMETTEN HIRSIZLIK OLAYININ FAİLİ KISA SÜREDE YAKALANDI:

Gülistan Mahallesi 2818 sokak üzerinde bulunan ikamette meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğümüzce olayın meydana geldiği ikamette yapılan ilk incelemeler ve müştekinin beyanları doğrultusunda ikametten 1 adet 140 ekran LCD Tv, 1 adet laptop ve 1 adet dijital fotoğraf makinesinin çalınmış olduğu tespit edilerek olayın fail yada faillerinin tespit edilmesi amacıyla gerekli çalışmalara başlanılmıştır.
 
Ekiplerimizin yapmış oldukları çalışmalar neticesinde olayın faili olduğu tespit edilen F.Ö. isimli şahıs kısa sürede bulunarak yakalanmış, beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalar neticesinde aynı mahallede bir kaç gün öncesinde meydana gelen “Oto Hırsızlığı” olayının failleri olan İ.B.A. ve G.B. isimli şahısların çalınan laptop ve fotoğraf makinesini bir internet kafe işletmecisine sattığı bilgisi elde edilmesi üzerine yapılan araştırma neticesi çalınan laptop ve fotoğraf makinesi bulunmuş, ayrıca çalınan LCD televizyonun Yedişehitler Mahallesinde başka bir şahsa satıldığı bilgisi elde edilmesi üzerine yapılan çalışmalar sonucu LCD televizyon da bulanarak müştekiye teslim edilmiştir.
 
Meydana gelen “İkametten Hırsızlık” olayı ile ilgili olarak gerekli yasal işlemler yapılmış olup, olayın faili olduğu anlaşılan F.Ö. isimli şahıs sevk edildiği adli makamlarca TUTUKLANARAK cezaevine gönderilmiştir.
 
SAHTE POLİS KİMLİĞİ KULLANDIĞI ANLAŞILAN ŞAHIS HAKKINDA İŞLEM YAPILDI:

Geçtiğimiz günlerde vatandaşlarımız tarafından bir adet cüzdan bulunduğu ve içerisinde Polis kimliği bulunduğu bilgisi verilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekipleri tarafından ihbar değerlendirmeye alınarak bahsi geçen yerde cüzdan incelemeye alınmıştır.
 
Bulunan cüzdan üzerinde yapılan inceleme neticesinde cüzdan içerisinde kimlik belgeleri, bir miktar para, senet, kredi kartı vb. şahsi eşyalar ile birlikte bir adet Polis kimliği bulunduğu tespit edilmiştir.
 
Bulunan Polis kimliğinin üzerinde yazan bilgilerden yapılan araştırma neticesinde nüfus cüzdan bilgileri ile aynı bilgilere sahip olduğu, şahsın halen polis olmadığı ve Emniyet Teşkilatından ihraç edilmiş olduğu ve kimliğin gerçek kimlik olmayıp renkli fotokopi ile çoğaltılmış olduğu tespit edilmiştir.
 
Konu ile ilgili olarak halen polis olmadığı halde sahte Polis Kimliği taşıdığı anlaşılan M.A.L. isimli şahıs hakkında “Nüfuz Gaspı” suçundan yasal işlemler yapılmıştır.

ISPARTA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ