Isparta'ya çeşitli tesislerin toplu açılış törenine katılmak için gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tören öncesi AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Eroğlu, ziyarette kendisine 'Isparta halısı', 'Kuran-ı Kerim' ve 'gül seti' hediye eden İl Başkanı Nuri Uzaktaş'a, "Daha hediye alacak kadar bir şey yapmadık" diye espri yaptı.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli tesislerin temel atma ve toplu açılışın törenine katılmak üzere Isparta'ya geldi. Bakan Eroğlu, Isparta programı kapsamında ilk olarak partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Partililer tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, partili kadınların 'Kadınlar Günü'nü kutladı. Bakan Eroğlu, burada gazetecilerin soruları üzerine Göller Bölgesi'ndeki taş ve maden ocaklarının sayısındaki artışı hakkında bilgi verdi.
 
Taş ocaklarına izin verilirken çok hassasiyet gösterdiklerini belirten Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
 
"Taş da bir ihtiyaç. Tabi uygun yerden alınması ve tabiatı tahrip etmemesi kaydıyla müsaade ediyoruz. Bunun için ruhsat almış mı? ÇED belgesi var mı? Ormanlık alan biyolojik çeşitlilik açısından özel bir alan mı? Bir de görüntü kirliliği meydana getiriyor mu? Ona bakıyoruz. Taş ocakları için onayı imzalarken köylere, okullara mesafelerini ölçüyoruz. Hassasiyet gösteriyoruz. Tüm madenciler ruhsat alırken bize rehabilitasyon projesi hazırlıyor. Madeni alırken orayı derme çatma bırakamaz. Hem maden hem orman mühendislerin hazırladığı projeyi onayladıktan sonra izin veriliyor. Tabi taş olmadan inşaat durur. Uygun yerden verdiğimiz zaman mahsuru yok diye düşünüyoruz."
 
YEŞİL KUŞAK PROJESİ
 
Mart ayı içinde bütün baraj ve doğal göllerin etrafında 'yeşil kuşak' projesi başlatacaklarını kaydeden Bakan Eroğlu, "Bununla ilgili eylem planı hazırlandı. Göllerin etrafında ağaçlandırma çalışması yapılacak. 21 Mart'tan sonra yeşil kuşak projesinin detaylarını açıklayacağız" dedi.
 
HEDİYE ALACAK KADAR BİRŞEY YAPMADIK
 
Konuşmasının ardından AK Parti Isparta İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Bakan Eroğlu'na 'Isparta halısı', 'Kur'an-ı Kerim' ve 'gül seti' hediye etti. Hediyeleri kabul eden Bakan Eroğlu, "Daha hediye alacak kadar bir şey yapmadık" diye espri yaptı. Gül ürünlerini öven Eroğlu, "Isparta'nın gül kremi ve şampuanını kullanıyoruz. Gerçekten son derece güzel, sağlıklı ve organik" dedi. Bakan Eroğlu daha sonra Ak Parti İl Binası'ndan ayrıldı.