Toplantıda Belediye Başkanı Nihat Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Dinar’da yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi vererek, Millet Bahçesi yapımı, Salı Pazaryeri ve TOKİ’ye kurulacak pazaryeri ile ilgili destek istedi. 
Talepleri inceleyen Bakan Murat Kurum, Millet Bahçesi yapımı ile ilgili hibe desteği sözü vererek pazar yerleri ile ilgili olarak 750 bin lira destek sözü verdi.


Toplantı sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nihat Sarı, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Afyonkarahisar programları kapsamında gerçekleştirmiş olduğu il değerlendirme toplantısına AK Parti ilçe Başkanımız İdris Er ile birlikte katılarak ilçemizde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdik. Bunun yanı sıra ilçemizde yaşayan vatandaşların sosyal hayat ihtiyacını karşılaması adına projesini hazırladığımız ve ilçemizin sembolü olan menderes nehrinin de doğduğu düden havzasının etrafına Millet Bahçesi yapımı ile ilgili Bakanımızdan destek istedik.

Bakanımız projemize destek vererek Millet Bahçesinin tamamının Bakanlık tarafından yapılacağının sözünü verdi. İlçemiz semt merkezinde bulunan Salı Pazar yerimizde revize çalışmalarımıza devam ediyoruz. Pazarımız Dinar’ımıza ve bölgemize hizmet veriyor. Bu açıdan Pazar yerimizde yaptığımız çalışmalar hakkında bakanımıza bilgi vererek, İlçemizin en büyük mahallesi olan Fatih mahallesinin (TOKİ 1350 Konut) nüfusu itibariyle kalabalık olması ve merkez semt pazarına uzak olmasından dolayı mahallenin ihtiyacını karşılayacak pazaryeri ve rekreasyon alanı yapımı ile ilgili Bakanımızdan destek istedik. Bakanımızda hem Salı Pazar yerimiz hem TOKİ’ye kurulacak olan Pazar yerimiz ile ilgili 750 bin lira destek vereceğinin sözünü verdi.

İlçemize yapılacak olan Millet Bahçesinin ve Pazar yerlerinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere destek veren Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek, Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Mehmet Taytak’a teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.