Yaşam mücadelesi veren MHP İl Başkanı Nail Bayram’ın elektriğe çarpılma olayı, riskli işlerde iş güvenliğinin önemini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. MHP İl Başkanı Nail Bayram, Eğirdir Köprübaşı mevkiinde bir mermer ocağına enerji hattı çekerken elektrik akımına kapıldı. Elektrik işleri yaparak ekmeğini çıkaran Bayram, şanssız olayda 363 bin volt elektrik akımına uğradı. Sol tarafından giren akım kalbinin üzerinden geçtikten sonra topuzundan çıktı. Bayram’ın kalbi o süreçten sonra 2 kez durdu.

Olayda ilgili kurumların ihmali var mı-yok mu önemli bir soru işareti. İdalara göre, Nail Bayram’a 363 bin voltluk hatta elektriklerin kesildiği bildirildi.

Ancak Nail Bayram işi şansa bırakmayıp ‘topraklama yöntemi ile elektriği kontrol edip, var olan elektriği boşaltmak istedi. Elektrik teline kanca atan Ancak Nail Bayram’ın telin ucunu toprak yerine vincin üzerinde bıraktığı belirtiliyor. Metal aksamla teması olan kanca, elektrik akımını vinç üzerinde duran Nail Bayram’a kadar getirdi. Kancanın ucunun toprakta olmamasının bu olaya sebebiyet verdiği belirtiliyor.

48 SAAT SONRA UYANDIRMAYI PLANLIYORUZ

Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ferudun Ruşen Keskin; "Bize gelmeden hastanın kalbi iki kez durmuş ve gerekli müdahaleler yapılmış. Gereken müdahaleleri acil servisimizde yaptık. Tabii ki bu yüksek travmalı bir durum. Bundan dolayı yoğun bakıma aldık, uyutuluyor. Hastamızı 48 saat sonra uyandırmayı planlıyoruz. Tedavi sonucu da 48 saat sonra daha net belli olur. Hastanemize başvurduğuna göre şu an genel durumu daha iyi. Hayatı tehlikesi devam ediyor. Hastamız stabil durumda, 48 saat sonra daha net bilgi verebiliriz."