Gül turizminin ve üretiminin merkezi Güneykent’te 5.Gül Festivali başladı.

Vali Ömer Seymenoğlu ve Belediye Başkanı Metin Kutsal Gül bahçesinde Gül topladı. Vali Seymenoğlu, gülün Isparta için çok önemli bir değer olduğunu söyledi.

GÜLÜN TURİZMİNİ ISPARTA’YA GÜNEYKENT ÖĞRETTİ

 Güneykent Belediye Başkanı Metin Kutsal, beldenin güle dayalı ekonomisini daha da büyüteceklerini söyledi.

 Güneykent Belediye Başkanı Metin Kutsal, yeni döneme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Isparta’da gülün başkentinin Güneykent olduğunu iddia eden Kutsal, gül ve gül ürünlerine öncülük etmeye devam edeceklerini söyledi.

GÜL TURİZM MERKEZİ GÜNEYKENT’TİR

Güneykent’in gülün turizminin de olabileceğini gösteren ve öğreten bir belde olduğunu belirten Belediye Başkanı Kutsal, “Belediyemizin yıllar öncesinden başlattığı turizm hareketi bugün meyvesini vermiştir. Artık Güneykent, Isparta’nın hatta Türkiye’nin gül turizm merkezidir. İstanbul’dan ve diğer şehirlerden turlar Güneykent turuna gelmektedir. Güneykent sayesinde çevremizdeki gül üretim merkezlerinde de turizm faaliyeti artmıştır. Isparta, artık gülün turizminden de para kazanmaktadır. Güneykent’in buna öncülük etmesi bizim için gururdur” dedi.

EKONOMİYİ BÜYÜTECEĞİZ

Güneykent Belediye Başkanı Metin Kutsal, yeni dönemde gül ekonomisini büyütmeye devam edeceklerini söyledi. Şimdiye kadar yapılan başarılı çalışmaların üzerine yeni şeyler katarak önemli çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini belirten Kutsal, “kasabamıza yönelik gül turizmi hediyelik sektörünü de harekete geçirdi. Kasabamız kadınları güle dayalı ürünler üretiyor. Otantik ürünler büyük ilgi görüyor. Bu ürünleri sadece Isparta’ya değil, tüm Türkiye’ye satmak istiyoruz. Markalaşmak istiyoruz” diye konuştu.