Dünya ve ülke piyasalarında artan gübre fiyatları üzerine çiftçilere her yıl ödenen gübre desteği %100 artırıldı.
Buğday, arpa, yulaf ve çavdarda dekar başına 8 lira olan gübre desteği 16 liraya çıkarıldı. Organik ve organa mineral gübre desteği de dekar başına 10 liradan 20 liraya çıkarıldı.
Isparta Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda İl Koordinasyon Başkanı Mustahattin Can Selçuk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlar kurulu toplantısı sonrası gübre destekleriyle alakalı verdiği müjdeden sonra Ispartalı çiftçiler adına teşekkür etti.
Başkan Selçuk şunları kaydetti, “Sayın Cumhurbaşkanımız Bakanlar Kurulu sonrası gübre desteğinin yüzde yüz  artırıldığını açıkladı. En önemlisi de artışlar 2020 üretim sezonu da kapsıyor olması. Girdi maliyetlerinin aşırı arttığı bu günlerde böyle bir desteğin ne kadar çok önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

Girdi maliyetlerinin aşırı arttığı bu günlerde Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın girişimleri ile gübre desteklemelerini iki katına çıkartma kararı alan,Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Bekir PAKDEMİRLİve emeği geçen herkese çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz’ dedi.