Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, yıllarca çözümü arapsaçına dönmüş olan tabakhanenin taşınması noktasında son aşamaya gelindiğini söyledi. Ayrıca görüntü kirliliği oluşturan derelerin ıslah çalışmalarıyla birlikte bu senenin sonuna kadar tamamen ortadan kalkacağını belirtti.

 
Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, yıllardır uğraşılan ancak herhangi bir çözüme varılamayan tabakhanenin taşınması konusunda son noktaya gelindiği müjdesini verdi. 2 ay içerisinde tabakhanenin yeni yerine taşınacağını belirten Başkan Balaman, ayrıca görüntüsü kötü olan yerlerinde dere ıslah çalışmalarıyla birlikte bu yılın sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı.

 Yıllardır tabakhanenin atık kokusundan rahatsız olan mahalle sakinlerine biraz daha sabretmelerini söyleyen Başkan Balaman, tabakhane 2 ay sonra yeni yerinde Deri Organize ve Sanayi Bölgesinde olacaktır dedi.

Göreve geldiği günden buyana etrafa pislik saçan dererlin ıslahı ile uğraştıklarını belirten Başkan Balaman, “4 seneyi aşkın bir zamandır hastalık ve pislik saçan derelerimizin ıslah çalışmalarıyla uğraştık, ama sonuçta başarılı olduk. Bilindiği üzere Isparta"nın bir tabakhane sorunu vardı. 40 yıldır çözülemeyen bir sorundu. Bu sorunu da inşallah 2 ay sonra tabakhaneyi yeni yerine Deri Organize Sanayi Bölgesine taşımak suretiyle çözmüş olacağız.

 Yine bildiğiniz gibi bu tabakhanenin arıtma tesisleri yoktu. Bu nedenle bütün atıklar ve deri parçaları çevre yolunun alt kısmına akıp gidiyordu. Orada bulunan sitelerimiz var ve bu sitelerde yaşayan vatandaşlarımız da bu durumdan oldukça rahatsızdı. Bu konunun iki tane çözümü var. Bunlardan birincisi tabakhaneyi kaldırdığımız zaman herhangi bir tane tabakhane atığı ve pisliği akmamış olacak ve böylece koku giderilecektir.

 İkinci olarakta çevre yolundan aşağı doğru giden derelerimizin ıslah konusudur. Bu derelerinde güzel bir görünüme kavuşması lazım. İşte biz bunu da düşündük. Isparta Belediyesi ve Devlet Su İşleri birliği ile yapılan bir üçüncü etap ihalemiz var. Bu ihale kapsamında ilk çalışmamız Gökçay"daki yan derelerin ıslahıydı. Şimdi ise sıra burada. Beyaz gül sitesi ve bu sitelerin olduğu yerlerdeki derelerin ıslah çalışması.

 Yaklaşık 500-600 metre aşağı gitmek suretiyle oradaki kötü görüntüyü de gidermiş olacağız. Ancak halkımızın da bu konuda biraz daha sabırlı olmalarını rica ediyorum.i inşallah en kısa zamanda bitecektir.”dedi.