Isparta Belediyesine ait Sav Kasabası yakınlarında bulunan Sıvı Atık Arıtma Tesisinden kaynaklandığı iddia edilen pis koku geçtiğimiz haftanın flaş konusu olmuştu. Milletvekili Recep Özel'in açıklmaları ile gündeme oturan 'Pis Koku' her iki Belediye Başkanının da konuya dahil olmasıyla giderek büyümüştü.

Kokunun tesisten gelmediğini belirten Isparta Belediye Başkanına cevap Sav Belediye Başkanından gelmiş ama çözüm için somut yaklaşım ortaya konulmamıştı. Bugün bir işyeri açılışında karşılaşan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Sav Belediye Başkanı Mustafa Şahin karşılıkı konuşarak birlikte çözüm üretmeye çalıştılar.

Çevre Bakanlığına proje verdiklerini belirten Sav Belediye Başkanı Şahin, nüfus yetersizliği sebebiyle projenin geri döndüğünü Isparta Merkez Belediyesi ile ortaklaşa bu projenin hayata geçirilebileceğini söyledi. Şahin ''3 milyonluk bir proje var ortada. Yarısı hibe diğer kısmı ise borçlanılarak yapılacak. Isparta Belediye Başkanlığı yüzde 50 borçlanacak ama bunu yapım işi olarak çözebilecek'' dedi.

Ağır Borça Girmem!

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Şahin'in önerisine  kısmen sıcak baktığını belirterek ' ben yüksek borçtan korkuyorum. Belediyeyi büyük bir yükün altına sokmak istemiyorum' dedi.