Belediye Başkanı Günaydın, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bayramlaşmada sadece bedenler sarılmayacak, sadece eller tutuşmayacak; aynı zamanda kırılan kalpler onarılacak, incinen birlik ve beraberlik duyguları helalleşecektir” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Günaydın, mesajında şunları söyledi:

“Bir ay boyunca Cenab-ı Allah’ın rızasını kazanmak ve rahmetinden feyizlenmek için tuttuğumuz oruçların arkasından bir bayrama daha kavuşmuş bulunmaktayız.

Ramazan Bayramı orucun mükâfatı, dayanışma ve yardımlaşma hissiyatının, hatır sorma ve gönül alma hasletlerinin emsalsiz bir kaynağıdır.

Bayramlar bizi birbirimize bağlayan, kucaklaşmayı ve hatırlamayı önceliğine alan müstesna ve mümtaz bir zamana işaret eder. Ecdadımızdan bugünlere olgunlaşarak ulaştığı gibi; bayramda büyükler hürmetle hatırlanacak, küçükler sevgiyle karşılanacak, ikramlarla ve karşılıklı güzel dileklerle sevgi bağları daha da güçlenecektir. 

Bayramlaşmada sadece bedenler sarılmayacak, sadece eller tutuşmayacak; aynı zamanda kırılan kalpler onarılacak, incinen birlik ve beraberlik duyguları helalleşecektir.

Öpülen her el, okşanan her yanak, bir araya gelen her kalp, çözülen her itilaf karşımızda tüm heybetiyle duran sorunları aşmamızda bize çok değerli katkılar sağlayacaktır.

Ramazan Bayramı’nın, insanımız arasına ekilmeye çalışılan ayrık otlarının temizlenmesi hususunda bir fırsat; yapay, kısır ve sonu olmayan tartışmaların bitirilmesi noktasında bir eşik olmasını özellikle temenni ediyorum.

Bu vesile ile aziz hemşehrilerimizin, komşu coğrafyalarda yaşayan Türkmen kardeşlerimizin, Dünya’nın neresinde olursa olsun hali hazırda yaşama mücadelesi veren soydaşlarımızın ve zor günler geçiren İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en iyi dileklerimle kutluyor, Cenab-ı Allah’tan esenlikler temenni ediyorum.

Ayrıca vatan ve millet uğruna aramızdan ayrılan aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet dilerken; tüm şehit analarının, babalarının, eşlerinin ve çocuklarının da bayramlarını dualarımla birlikte tebrik ediyorum.”