Emekli ve dar gelirlinin büyük bir heyecanla beklediği TOKİ konutlarının bin 2 adedinin inşaatı tüm hızıyla sürüyor.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesiyle birlikte yer arayışlarına başlanmış ve sonucunda da Süleyman Demirel Botanik Parkının arka kısmında bulunan bölgede bin 2 konutun yapılması için yer belirlenmişti. 
İnşaat yapım işini alan Isparta’nın gurur kaynağı firmalarından Metro Mühendislik çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Hummalı bir çalışmanın sürdüğü konut alanının bloklarının temel betonları döküldü, bodrum katları oluşurken, bazı bloklarda da 8. kat seviyesine gelindi.


21 bloktan oluşacak bin 2 konut projesinde 287 adet 3+1 ve 715 adette 2+1 daire inşa edilecek. 
Bu bin 2 konutun yanı sıra yine aynı bölgede yer alan eski Gülkent Devlet Hastanesi bölgesine de 1500 sosyal konut yapılacak. Böylelikle Isparta ilk etapta 2 bin 502 adet sosyal konutuna kavuşmuş olacak.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve yapım işini üstlenen Metro Mühendislik Sahibi İnşaat Mühendisi Mustafa Özaydın, çalışmaları yerinde inceledi.

Isparta'da Felaket Kaza 2 Yaralı Otomobilde Sıkıştı Isparta'da Felaket Kaza 2 Yaralı Otomobilde Sıkıştı


    
Metro Mühendislik Sahibi İnşaat Mühendisi Mustafa Özaydın, verdikleri sözleri tutacaklarını ve sözleşmede yazan tarihine kadar işi temsil edeceklerini söyledi. Tüm imkanların seferber edildiğini dile getiren Özaydın, “Malum Isparta’daki yada Türkiye'deki inşaat maliyetlerinin aşırı artmasından dolayı genelde çevrede bir çok inşaat durdurulmuş vaziyette. Ama biz tüm imkânlarımızı seferber etmek suretiyle Isparta halkına ve Türk milletine olan borcumuzu ödemek adına tüm imkanlarımızla işe devam ediyoruz. Bir şekilde bitireceğiz. Tabii Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlet. 600 yıllık dünyaya hükmetmiş olan Osmanlının devamıdır. 99 yıllık Türkiye Cumhuriyetinin genetik hafızasını taşıyan bir devlettir. Dolasıyla devlet bu sıkıntıyı biliyor ve gereğini yapacağından da eminim. O nedenle hiç bir şekilde geriye bakmaksızın işimize devam ediyoruz. Sözleşmemizde yazan tarihte mutlaka bu iş bitecektir. Isparta Halkı ferah olsun gönlünü ferah tutsun” dedi.


Özaydın, Belediye ve Özel İdare’den bulunan alanın altyapısıyla da ilgili olarak gereken çalışmanın yapılmasını istedi.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise seçim öncesi verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
    “Seçim öncesi vatandaşlarımızın en çok taleplerinden bir tanesi toplu konutla alakalı bu konutların yapılıp vatandaşlara verilmesi. Bizde bununla alakalı bir çalışma yapıyoruz. Toplu konutlarda vatandaşlarımıza  TOKİ aracılığıyla Sosyal konutların verileceğini söylemiştik. Nihayet çok şükür ki Metro Mühendislikte çalışmalarını sürdürüyor.
Ülkemizin bir çok yerinde bu tür işler devam ederken bazı aksamalar olduğunu görüyoruz ama Isparta’da aksama olmadı, olmayacağı inancındayız. Allah'ın izniyle bizde bu konuda kendisine  yanında olduğumuzu belirttik. Bu binalar bittikten sonra bununla kalmayacağız. Daha önce biliyorsunuz yer teslimini yaptığımız Sigorta hastanesinin  bulunduğu alana 1500 tane daha konut hazırlığımız vardır. Bunu yer teslimi Sağlık Bakanlığından TOKİ başkanlığına teslim edilmiştir. Hazırlıklar yapılıyor. Sayın TOKİ Başkanımız bu  yıl içerisinde başlayacağımızı söyledi. İnşallah önümüzdeki günlerde  bu gelişmeleri vatandaşlarımızla paylaşacağız. Burada bu inşaatları görünce gerçekten bende çok mutlu oluyorum. Çok güzel bir şekilde devam etmesi, şöyle baktığımız zaman kaliteyi görüyoruz. 


Gerçekten çok sağlam ve kaliteli yapılar yapılıyor. Isparta Halkına  yakışacak bir inşaat yapılıyor. Metro Mühendisliğe ben buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bize rabbim yardımcımız olsun. daha sonra daha çoğunu bize yapmayı nasip etsin. Bizde vermiş olduğumuz sözlerin yavaş yavaş yerine getirmenin mutluluğunu yaşayalım.  Vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.