Isparta Belediye Meclisi’nde bir ilk yaşanıyor. Başkanlık makamının onayı ve talimatları doğrultusunda 2021 yılı performans planı ile bütçe uygulaması meclis üyelerine sunulacak. Mecliste önümüzdeki hafta pazartesiden-cumaya kadar performans ve bütçe planı için meclis üyelerine sunum yapılacak. İlgili daire müdürleri, 2021 yılı yatırımlarını ve öngördükleri faaliyetlerini anlatacaklar.
 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şeffaf bir belediyecilik anlayışına sahip olduklarını belirterek “daire müdürlerimiz burada size bütçeyi nasıl harcayacaklarını, neler yapacaklarını tek tek anlatacaklar. İstediğiniz soruyu sorabilir, parayı nasıl kullanacaklarının bilgisini alabilirsiniz. Şeffaf ve bilgi saklamayan bir belediye yönetimiyiz” dedi.
 
Öte yandan İl Genel Meclisi, performans planı meclise sunum uygulamasını her yıl kasım ayında uyguluyor. Meclisin 20 oturum yaptığı kasım aylarında daire müdürleri tek tek İl Genel Meclisi’ne bilgilendirme yapıyor. Bu yıl da yapılacak. Belediye Meclisi’nde uygulama ilk kez yapılacak.