MİLLETVEKİLİ BİLE YAPTIRAMAMIŞ

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları’nı Koruma Kurulu’ndan izin alamadıklarını belirten Şengöl, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in bile bu yolu yaptıramadığını söyledi. Şengöl, şöyle konuştu:

“Yeşilada yolu, yapılmıyor mu? Yaptırılmıyor mu? Buna halkımız şimdi karar verecek. Ben programa sadece bu konuyla ilgili belgeleri getirdim. Yeşilada Muhtarımız Valilik'e bir dilekçe vermiş. Valilik, Kaymakamlığı, Kaymakamlık da bize cevap verin diye yazmış. Biz de Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün müdahalelerine dayanarak yapılamamaktadır. Onarım hususunda mahsur yoktur yazısı gelirse biz yapalım dedik. Çevre İl Müdürlüğü, Antalya Tabiat Koruma Kurulu'na yazıyı göndermişler. Yolun tamiri ile ilgili, Antalya'dan cevap geliyor. Hali hazır yolu bir projeye alsın, ne yapacağını projelendirsin ondan sonra değerlendirelim diyor. Neden Belediye Anayolunun bakımı yapılmamış anlaşıldı mı? Milletvekilli Süreyya Bilgiç söz verdi. Ne dedi Sadi Bilgiç, "Ada yolunu biz yağacağız, Kaleyi restore edeceğiz" dediler.

Ada yoluyla ilgili bir iğne yok. Söz veren Kim Sadi Bey. SDÜ proje hazırladı, izin çıkmadı. Milletvekilinin yaptıramadığı, iznini alamadığı yolu ben nasıl yaptırayım.  Yeşilada  Koruma İmar Planını 2,5 yılda bitirdik. Benden önceki arkadaş Ak Parti'liydi göndermiş hayır demişler. Güncelledik düzelttik gönderdik yine hayır dediler. Ada yoluna da bu belgeleri dikeceğim. Ben deli miyim neden yapmak istemeyeyim. Muhtar yerden göğe kadar haklı.  Eğridirlilerden 10 kat 20 kat fazla ben Eğirdir'i düşünüyorum. Eğirdir'e gelen adayı bir dolanır, Akpınar'a bir çıkar. Daha Akpınar yolu yapılmadı. Bizim yerimiz değil, valimiz yaptırsaydı 3-4 km yol. Vali Bey inşallah duyar da yapar. Mahmut Zadeoğlu duyar da yaptırır.”