Isparta İl Müftülüğü tarafından 07.01.2017 tarihinde "Ben"den "Biz"e İlk Adım: "AİLE" seminerlerinin birincisi gerçekleştirildi.

Her ay on aile ile haftada bir Cumartesi günü gerçekleştirilecek seminer programlarının ilkinde "Aile İçi İletişim" konusu gündeme alındı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlanan programda İl Müftüsü Galip AKIN'ın açılış konuşmalarından sonra Din Hizmetleri Uzmanı Halil İbrahim AKKUŞ tarafından "Aile İçi İletişim" konusunda konferans sunum gerçekleştirildi.

AKKUŞ konuşmasında, son yıllarda ilimizde evlilik hızının düşmesine karşın boşanma hızında artış görüldüğünü, meydana gelen boşanmaların büyük oranda evliliğin ilk beş yılında gerçekleştiğini ve en büyük sebebin de aile içi iletişim eksikliği sonucu geçimsizlik olduğunu söyledi. AKKUŞ, ailenin ancak meşru bir nikah ile kurulabileceğini, bu nikahın ise huzur-u İlahide söz veriş olduğunu ve bu sözün gereği olarak çiftlerin aileyi yaşatabilmeleri için iletişimlerini öncelikle insan-insan ekseninde geliştirmeleri gerektiğini, "ben"likleri ortadan kaldırarak sen-ben tartışmasına girmeyip olaylara "BİZ" anlayışıyla yaklaşmaları gerektiğine dikkat çekti.

Aile içinde eşler arasında, anne baba-çocuk arasında ve çiftlerin aileleri ve yakınları ile iletişimde yapılan yanlışlara ve doğru iletişim için neler yapılması gerektiğine değinilen seminer programı katılımcılar tarafından dikkat ve memnuniyetle takip edildi.

kaynak:http://isparta.diyanet.gov.tr/