12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için geri sayım başlarken, siyasetin de tansiyonu yükseliyor. İktidar ile ana muhalefet partisi arasındaki söz düellosunda konuşmalar sertleşiyor.

Yalvaç’ta yaptığı konuşmada, AKP’nin afişlerini kaldırtarak Başbakan’a haddini bildirdiğini söyleyen CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’e AK Parti’nin bir ve iki numarası fena yüklendi.

“İL BAŞKANIMIN ÖNÜNDE HAZIR OLDA BEKLİYORDU”

Öner’in Valilik döneminde gördüğü itibarı Milletvekili adaylığı döneminde göremediği AK Parti’ye saldırdığını belirten AK Parti’nin 2. Sıra Adayı Recep Özel, “Valilik döneminde benim il başkanımın önünde hazır olda duran zat benim başbakanıma hakaret ediyor. Sen kimsin?” dedi.

AK Parti Milletvekili Adayı Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi diğer partilerin adayları bizler hakkında bir takım çamur, çirkef, ağızlarına hiç yakışmayacak, geçmişte bulundukları makama yakışmayacak sözler söylüyorlar. Daha önce benim il başkanımın önünde hazır olda bulunan zat şimdi çıkıp benim Başbakanıma hareket ediyor.

Haddini bildirdim falan diyor. Sen kimsin ya? Sen Isparta’ya bürokrat olarak geldin. Benim İl Başkanımın karşısında beni şey yapmasın diye hazır olda duran bir zatsın. Şimdi ne oluyor sana siyaset yaparken. Kime söylediğimi herkes iyi biliyor. Onun için herkes haddini bilecek. Devletin imkanlarını kullanarak şov yapma dönemi bitti.

Tabi arkadaşımız Valilik döneminde gördüğü ilgiyi alakayı şimdi göremeyince morali bozuldu. Onun verdiği moral bozukluğu ile bize, teşkilata ve haddini aşarak Başbakanımıza saldırıyor. O Başbakanımız Isparta’ya geldiğinde pıtı pıtı etrafında koşturuyordun. Bu kadar siyaset seviyesini aşağına çekmeye gerek yok.”

** “ELİNDEKİ TÜM BİLGİLERİ AÇIKLA”

Kendisinin Isparta’da evi olmadığı yönündeki spekülasyonlara cevap veren AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Benim Isparta’daki evimin bir yıl önce tutulduğu söylenmiş. Doğrudur ben Isparta merkezdeki evimi iki yıl önce tuttum. Ancak Şarkikaraağaç’taki evimin bacası ben doğduğum günde tütüyordu. Bugünde tutuyor. Kızım burada Allah izin verirse onlarda tüttürmeye devam edecekler. Benim Şarkikaraağaç’taki evimin bacası 500 yıldır tütüyor. Ama tüttürecek ev bacası bulamayanlar…” diyerek sözlerini yarıda bıraktı.

Bilgiç ayrıca Öner’e elindeki tüm belgeleri kamuoyu ile paylaşmasını istedi. Bilgiç sözlerine şöyle devam etti: “Görev yaparken sizin görev gereği sahibi olduğunuz bilgileri eğer siz bugün kamuoyu ile paylaşıyor iseniz o zaman her şeyi sonuna kadar paylaşmanız lazım. Her şeyi. Yani sadece içinden bazı şeyleri cımbızla çekerek değil. Her şeyi açıkla. Bunlar yakışmaz.” şeklinde konuştu.