Cumhuriyet Orta Okulu,  18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 101'nci yıldönümü anısına çok özel bir program hazırladı.

Isparta’nın köklü eğitim kurumlarından Cumhuriyet Orta Okulu, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 101'nci yıldönümü anısına çok özel bir program hazırladı. Okul bahçesinde dün saat 10.30’da gerçekleştirilen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Okul Müdürü Ali Osman Yurtsever,  18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi 101. Yıldönümü anısına düzenledikleri programı okullarında çok farklı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi. 18 Mart’ın ulusumuzun gerçek kurtuluş güneşinin doğduğu gün olduğunu söyleyen, “Bir destandır Çanakkale. 18 Mart, bu vatan için gözünü kırpmadan canlarını veren, bu kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen yüce insanların günü. Bizde Çanakkale’nin ne şartlarda kazanıldığını anlatmak için öğrencilerimize buğday çorbası, üzüm hoşafı ve çeyrek ekmek ikram dağıtıyoruz.  Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimi de teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Okulun Tarih Öğretmenlerinden İsmail Çevikbaş, Çanakkale Savaşının tarihiyle ilgili duygu yüklü bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan Çanakkale’nin ne şartlarda kazanıldığını anlatan bir tiyatronu oyunu sergilendi. Ve programın sonunda öğrencilere buğday çorbası, üzüm hoşafı ve çeyrek ekmek ikram edildi.

Levent DOĞAN ISPARTA