Isparta’nın asırlardır süregelen geleneklerinden birisi olan Kurban Bayramı arefesinde gerçekleştirilen kurban indirme töreni Doğancı Mahallesinde gerçekleştirildi. Kurbanlıklar Keçeci Mahallesi Camiinde kılınan ikindi namazının ardından Gökçay’dan indirilerek, Doğancı Mahallesi Muhtarlığı önüne götürüldü. Kurban indirme geleneğine Isparta Vali Yardımcısı İsmail Akman, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Doğancı Mahallesi Muhtarı Melek Ağlasunlu ve mahalle sakinleri katıldı. 

Kurbanlıklar ikindi namazının ardından Gökçay’dan indirilen, Keçeci Camiinin önünden Doğancı Mahallesi Sosyal Tesisleri önüne davullarla götürüldü. Burada tekbirler getirilirken, kesilecek kurbanların kabul olması dileğiyle dualar edildi. 

Doğancı Mahallesi Muhtarı Melek Ağlasunlu, bu geleneğin asırlardan buyana devam ettiğini, bir süredir yapılamayan bu geleneğin tekrar başlatıldığını söylerken, örf, adet ve geleneklerin gelecek nesillere aktarılmasını istediklerini kaydetti. 

Doğancı mahallesinde düzenlenen kurban indirme merasiminin asırlardan buyana devam ettirildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Örf, adet, gelenek, görenek ve töreleri seven, kuvvetli olmasını isteyen bir insanım. Bu geleneği önemli buluyorum. Bu geleneğimize bir süre ara verildi. Bugün yeniden başlatılmış oldu, burada olmayı bir vazife kabul ediyorum. Bu geleneğimiz bundan sonrada ara verilmeden yıllarca devam etsin. Çocuklarımız, torunlarımız da bundan haberdar olsun. Töreler, dualar önemlidir” dedi. 

Vali Yardımcısı İsmail Akman da, “Atalarımızdan bizlere ulaşan bir gelenek, görenek” derken, Doğancı’nın tarihi bir mahalle olduğunu belirtti. Bir milletin, tarih, örf, adetinin önemli olduğundan bahseden Akman, “Tarihimizi geleneğimizi yaşatmalıyız” görüşlerinde bulundu.